Slováci spoznali súperov v olympijskej kvalifikácii: V Bratislave si zahrá aj Ukrajina!

Hokejisti Ukrajiny si vybojovali účasť na turnaji olympijskej kvalifikácie, ktorý sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra 2024 v ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hokejisti Ukrajiny si vybojovali účasť na turnaji olympijskej kvalifikácie, ktorý sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra 2024 v Bratislave.

Rozhodol o tom ich záverečný zápas v predkvalifikačnej J-skupine v poľskom meste Sosnowiec, v ktorom zvíťazili nad Estónskom 5:3.

Zverenci Dmitrija Christiča vyhrali skupinu so ziskom ôsmich bodov, keď predtým zdolali Kórejskú republiku 4:0 a domáce Poľsko 3:2 po samostatných nájazdoch. V ukrajinskom drese sa o úspech postarala aj trojica hráčov, ktorá pôsobí na Slovensku - Igor Merežko zo Spišskej Novej Vsi, Oleksandr Peresunko z Popradu a Oleksij Vorona z Považskej Bystrice.

V lete bude okrem Slovákov a Ukrajincov štartovať na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu aj Kazachstan. O ďalšom účastníkovi, ktorým je výber Bieloruska, rozhodne v najbližších dňoch Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Tá od pondelka zasadne v Zürichu. Členovia Rady IIHF rozhodnú o tom, či Rusom a Bielorusom predĺžia zákaz štartu na medzinárodných turnajoch pre inváziu na Ukrajinu.

Juraj Slafkovský v súboji o puk.
Slafkovský opäť ukázal svoje kvality, ťahá famóznu sériu: Fehérváry dosiahol sezónne maximum Zobraziť článok

Hlasovať bude 14 členov v zložení Luc Tardif (Fr.), Petr Bříza (ČR), Bob Nicholson (Kan.), Henrik Bach Nielsen (Dán.), Aivaz Omorkanov (Kirg.), Zsuzsanna Kolbenheyerová (Maď.), Marta Zawadzká (Poľ.), Franz Reindl (Nem.), Pavel Bure (Rus.), Andrea Gios (Tal.), Heikki Hietanen (Fín.), Viesturs Koziols (Lot.), Anders Larsson (Švéd.) a Raeto Raffainer (Švaj.).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});