Čavričovi sľúbili slovenský pas: Kedy absolvuje premiéru za reprezentáciu?

Futbalová reprezentácia by čoskoro mohla získať posilu do útoku, kde nás najviac tlačí topánka. Srb Aleksandar Čavrič (29) síce prestúpil ...
  • Zdroj: anc

Futbalová reprezentácia by čoskoro mohla získať posilu do útoku, kde nás najviac tlačí topánka. Srb Aleksandar Čavrič (29) síce prestúpil zo Slovana do japonského klubu Kašima Antlers len minulý týždeň, ale už budúci mesiac môže byť späť na Slovensku.

Všetko za predpokladu, že dovtedy získa naše občianstvo, ktoré má prisľúbené, a nominuje ho aj tréner Francesco Calzona (55).

FOTOGALÉRIA: Aleksandar Čavrič

Rodák z Vukovaru pôsobil na Slovensku viac ako sedem rokov, pričom v našej krajine by chcel v budúcnosti zostať žiť. Aj preto v novembri 2022 požiadal o naše občianstvo, lenže jeho spis na Ministerstve vnútra SR akosi zapadol prachom. Veci sa však zmenili. „Rozprával som sa s prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánom Kováčikom, ktorý mi povedal, že sa na úradoch rozhýbali a od začiatku roka 2024 pracujú na vyhotovení môjho pasu. A tiež to, že ma plánujú povolať do reprezentácie,“ uviedol pre tvnoviny.sk s tým, že občianstvo mu sľúbili vybaviť ešte do ME 2024.

Šéf SFZ potvrdil, že na tom pracujú. „Jediné, čo som mu sľúbil, je, že veci okolo štátneho občianstva sa vyriešia pred šampionátom. Nesľubujem, že na ME bude určite hrať, aj keď by získal slovenské občianstvo. Hráčov nominuje vždy tréner,“ povedal pre Šport24 Kováčik s tým, že reprezentačný tréner Calzona má o Čavriča záujem.

„Minulý týždeň sme sa stretli s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom, riešili sme veci týkajúce sa ME a diskutovali sme aj o Čavričovi. Slovenské občianstvo by malo byť preňho vyriešené pred marcovým asociačným termínom.“

Nový Čas oslovil MV SR s otázkou, či sa naozaj intenzívne pracuje na Čavričovom občianstve. Do našej uzávierky však odpoveď neprišla. Najbližší prípravný zápas odohrá slovenský národný výber 23. marca doma proti Rakúsku. Nominácia na marcový zraz však bude musieť byť známa približne už o desať dní skôr.

Cudzinci, ktorí hrali za naše áčko

Karim Guédé (Togo/Nemecko)

David Depetris (Argentína)

Boris Sekulič (Srbsko)

Vernon De Marco (Argentína)

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.
Gerson mal spôsobiť konflikt v kabíne! Veľavravná reakcia trénera Weissa Zobraziť článok

Na snímke radosť hráčov Ružomberka po strelení gólu.
Trnava zakopla v Ružomberku, nedala ani gól: DAC sa poriadne vytrápil Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});