Pospíšil bodoval ako jediný zo Slovákov, Nečas zaznamenal hetrik

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) si pripísal v zámorskej NHL jeden bod za asistenciu. Prispel tak k víťazstvu Calgary, ktorá ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) si pripísal v zámorskej NHL jeden bod za asistenciu. Prispel tak k víťazstvu Calgary, ktorá vyhralo na ľade New Jersey 5:3.

Za domácich sa predstavil jeho krajan Šimon Nemec, ktorý nebodoval. Spomedzi Slovákov boli v akcii aj Martin Fehérváry a Erik Černák – taktiež bez bodového zápisu. Hetrikom sa blysol Čech Martin Nečas, ktorého Carolina zdolala Colorado 5:2.

Pod triumf Flames sa podpísal aj brankár Jacob Markström, ktorý zaznamenal 37 úspešných zákrokov. Za domácich tak nevyšiel návrat Jackovi Hughesovi, od začiatku januára vynechal 11 zápasov pre zranenie v hornej časti tela. Po góle a asistencii zaznamenali za hostí Andrew Mangiapane a Connor Zary. Práve jemu asistoval v 24. minúte Pospíšil pri presnom zásahu na 2:1. Zápas ukončil s jedným plusovým bodom, dvoma strelami na bránku i hitmy a 12:23 minútami na ľade. Na konci stretnutia dostal dvojminútový trest za podrazenie. Nemec nastúpil v prvom útoku Devils a odohral 15:54 min.

Washington prehral na ľade Floridy 2:4, víťazný gól vsietil v 55. minúte Ryan Lomberg a skóroval tak po 35 zápasoch. Na všetkých ostatných góloch Floridy sa podieľal Matthew Tkachuk a prispel k šiestej prehre Capitals za sebou. Úvodný gól padol do domácej bránky – skóre otvoril Alexander Ovečkin. V prvom útoku bol s kapitánom aj Fehérváry, ktorý strávil na ľade 17:32 minúty, mal jednu mínusku a dve trestné minúty za seknutie.

Prehru so svojím tímom zaznamenal taktiež Erik Černák, ktorého Tampa ťahala za kratší koniec na ľade New Yorku Islanders (2:6). Po góle i asistencii mali za domácich Bo Horvat a Mathew Barzal. Černák bol v druhom útoku s mínuskou, dvoma strelami na bránku i hitmi a 22:42 minútami na ľade.

K triumfu Caroliny výrazne prispel okrem Nečasa aj Teuvo Teräväinen, ktorý mal štyri asistencie. Avalanche prehrali tretí duel v rade.

NHL - výsledky:

Boston - Vancouver 4:0

Góly: 1. Marchand (Coyle), 16. Heinen (Coyle), 21. Geekie (Pastrňák, Zacha), 21. Zacha (J. van Riemsdyk, Pastrňák)

Carolina - Colorado 5:2

Góly: 2. Nečas (Skjei, J. Staal), 7. Nečas (Burns, Teräväinen), 17. Nečas (Teräväinen, Slavin), 33. Bunting (Teräväinen, Burns), 60. Jarvis – 20. Parise (L. O'Connor, Girard), 20. Girard (Cogliano)

Florida - Washington 4:2

Góly: 25. M. Tkachuk (Forsling), 38. Reinhart (M. Tkachuk, Verhaeghe), 55. Lomberg (Kulikov), 60. Luostarinen (M. Tkachuk) – 17. Ovečkin (Sandin, McMichael), 35. Mantha (Sgarbossa, Protas)

New Jersey - Calgary 3:5

Góly: 16. Palát (Bratt, Hischier), 45. Hischier (Bratt), 54. Palát (C. Miller, Bratt) – 19. Backlund (Mangiapane, Coleman), 24. Zary (Kadri, Pospíšil), 43. Rooney, 50. Kuzmenko (Hanifin, Zary), 59. Mangiapane

Philadelphia - Winnipeg 4:1

Góly: 4. Foerster (Poehling, N. Cates), 15. Konecny (Frost, Se. Walker), 19. Frost (Tippett, Konecny), 23. Poehling – 55. Connor (Scheifele, Morrissey)

NY Islanders - Tampa Bay 6:2

Góly: 5. Dobson (Pageau), 15. Barzal (Horvat), 19. Palmieri (Reilly, Nelson), 28. Pulock (Engvall), 29. Horvat (Barzal, Pelech), 36. Cizikas – 7. Kučerov (D. Raddysh, Point), 22. Hagel (Cirelli, Hedman)

Arizona - Vegas 2:3

Góly: 5. Zucker (Välimäki, Maccelli), 44. Keller (Schmaltz) – 1. Marchessault (Barbašev, N. Roy), 2. Hague (Brisson, W. Karlsson), 7. Stephenson (Stone, Cotter)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk