Sagan má pred sebou prvé preteky v novom tíme: V Abú Zabí ho vítala delegácia!

Svetoznámy slovenský cyklista Peter Sagan (34) ukončil intenzívny prípravný kemp v Južnej Afrike a už teraz sa nachádza v Abú Zabí, kde ...
  • Zdroj: instagram/petosagan

Svetoznámy slovenský cyklista Peter Sagan (34) ukončil intenzívny prípravný kemp v Južnej Afrike a už teraz sa nachádza v Abú Zabí, kde sa zúčastní svojich prvých MTB pretekov v sezóne - HERO MTB Abu Dhabi.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Zábery z letiska však opäť potvrdili, že popularita Sagana nepozná hranice, keďže ho po štvrtkovom prílete vítala delegácia fanúšikov so zreteľným nadšením. 

Po niekoľkých týždňoch intenzívnych tréningov a príprav sa sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France presunul do horúceho prostredia v Abú Zabí, kde ho čaká výzva na novej úrovni. Podujatie HERO MTB Abu Dhabi, ktoré sa koná v nedeľu 11. februára, je prvým veľkým testom jeho horských zručností v tomto roku. Navyše Sagana konečne uvidíme aj v novom drese! Od novej sezóny už totiž háji farby tímu Specialized Factory Racing.

Viky Chladoňovú čaká štart na MS
Viky Chladoňovú čaká dnes štart na MS: Sagan v sukni zabojuje o historický úspech! Zobraziť článok

Tourminátor, to však nie sú iba výkony, ale aj unikátne spojenie s fanúšikmi. Ako už mnohokrát predtým, aj teraz sa Saganovi priaznivci zišli na letisku, aby privítali svojho obľúbeného cyklistu v početnej delegácii. Neprišli len z miestnych komunít, ale aj z rôznych častí sveta, čo podčiarkuje to, aká je Peťova popularita medzinárodne rozšírená.

Uvidíme Petra Sagana na OH v Paríži v drese Slovenska?
Saganove šance na olympiádu? Musel by sa stať zázrak Zobraziť článok

Práve sláva a štatút žijúcej legendy by mu mali dopomôcť k tomu, aby sa Sagan tento rok vôbec predstavil na letných olympijských hrách v Paríži. Bodový zisk z akýchkoľvek horských pretekov mu na to v tejto fáze stačiť nebude a spolieha sa preto už len na to, že sa organizátori nad ním zľutujú a udelia mu voľnú kartu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});