Neuveriteľné sa stane skutočnosťou: Neuhádnete, v akom športe sa bude súťažiť na Maracane!

Nie, nie je to prvý apríl! V budúcnosti na najväčšom futbalovom štadióne sveta Maracana Stadium v ​​Riu de Janeiro, ktorý hostil finálový ...

Nie, nie je to prvý apríl! V budúcnosti na najväčšom futbalovom štadióne sveta Maracana Stadium v ​​Riu de Janeiro, ktorý hostil finálový zápas majstrovstiev sveta 1950 – naozaj nebláznime! - chcú zorganizovať preteky v skokoch na lyžiach.

Fotogaléria

Pred 74 rokmi videlo 173 850 divákov šokujúcu prehru domácich Brazílčanov s Uruguajom a odvtedy chýrna Maracana chradla. Čas od času ju opravili, no odvtedy bol čiastočne zdemolovaný a prestavaný a bola znížená kapacita na 80 000 fanúšikov.

Zvyčajne sa tam hral futbal, no najnovší nápad asi vyrazí každému dych. Ba nájdu sa aj takí, ktorí si budú klopať na čelo! Vzhľadom na klimatickú krízu je Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) nútená zamyslieť sa nad tým, čo robiť v prípade chronického nedostatku snehu. Keďže skokani na lyžiach majú aj letné preteky, zmysleli si organizovať preteky v krajinách s teplým podnebím, ako napríklad v Brazílii, kde kupodivu našiel nápad mnoho podporovateľov!

Polievka stále čaká na premiérovú pozvánku do reprezentácie.
Polievka otvorene: Pre TOTO krachol prestup do Slovana! Zobraziť článok

„Veľmi rád by som tam skočil, určite by to bolo niečo výnimočné. Je to výstavné dielo, ale som veľmi zvedavý, ako by nás prijali na futbalovom štadióne,“ hovorí Rakúšan Stefan Kraft, olympijský a svetový šampión sveta, ktorý je zároveň k otázke dosť skeptický. Nápad zaujal aj Kraftovho súpera Michaela Hayböcka.

„Séria majstrovstiev sveta je dobrá taká, aká je, ale dajú sa vytvoriť špeciálne atrakcie. Ak je možné propagovať šport formou šou v regiónoch, kde ľudia o skokoch na lyžiach nič nevedia, tak je to nielen mysliteľné, ale aj vítané,“ tvrdí Hayböck, ktorý si ale myslí, že spolu s Kraftom a Manuelom Fettnerom trojica členov klubu tridsiatnikov zrejme vynechajú „skákací festival“ Maracana.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});