Polievka otvorene: Pre TOTO krachol prestup do Slovana!

Slovenský útočník Róbert Polievka bude napokon aj počas jarnej časti pokračovať v drese Banskej Bystrice. Otvorene prezradil, prečo krachol ...

Slovenský útočník Róbert Polievka bude napokon aj počas jarnej časti pokračovať v drese Banskej Bystrice. Otvorene prezradil, prečo krachol jeho prestup do Slovana Bratislava a tiež z akých krajín registroval ponuky na prestup.

Fotogaléria

Útočník Róbert Polievka sa stal s desiatimi presnými zásahmi kráľom strelcov jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Dlhodobo sa o jeho služby zaujímal líder ligy Slovan Bratislava. Kanonier však napokon zostáva v Banskej Bystrici. A to aj napriek tomu, že už bol ústne dohodnutý na prestupe na Tehelné pole. Čo sa stalo, že prestup k belasým stroskotal? Vysvetlil to v rozhovore pre TVNOVINY.sk.

Na snímke futbalisti Slovana Bratislava.
Slovan opúšťa najväčšia hviezda: TOTO má byť náhrada! Zobraziť článok

"Rokovania sa ťahali dlho, najprv sľubnou cestou, inokedy menej, potom sa zdalo, že už všetko klapne a nakoniec z prestupu nebolo nič. Keďže to nevyšlo a pomaly sa blíži štart súťaže, mužstvá musia pouzatvárať súpisky a čas do konca prestupového obdobia sa krátil, nechcel som zbytočne tlačiť na pílu a riskovať tým, že sa niekam pichnem na poslednú chvíľu. Rozhodol som sa minulý týždeň."

Podľa predošlých vyjadrení generálneho manažéra Slovana Bratislavav Ivana Kmotríka mladšieho nenašli kluby spoločnú reč v tom, o aký typ transferu pôjde. Slovan požadoval hosťovanie s opciou na trvalý prestup, zatiaľčo Bystrica trvala na okamžitom prestupe. "Také šumy som počul, ale detaily nepoznám. Vždy som trval na tom, aby najskôr východisko medzi sebou našli oni. Ja som bol so Slovanom ústne dohodnutý, takže tam to neškrípalo. Ale už je to za nami, keď to nevyšlo, tak nevyšlo, život ide ďalej."

Róbert Polievka výbornými výkonmi v slovenskej lige upútal aj pozornosť zahraničných klubov. Prezradil, z ktorých krajín registroval ponuky a záujem o svoju osobu. "Komunikovali sme s Holanďanmi, Švajčiarmi i Turkami, oficiálna ponuka prišla aj zo Serie B, Švajčiarska, Južnej Kórey, oproti letu sa objavili aj ďalšie kluby, trebárs z Portugalska. Moju pozíciu zisťovali na mnohých adresách, no nechcem byť konkrétny. No väčšinou šlo o polročné hosťovania, preto sa bohužiaľ neujala ani jedna. Uvidíme, možno to v lete dopadne ináč."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});