Bartekovú na galavečeri sprevádzal nový priateľ: Objatia aj bozky!

Slovenská strelkyňa Danka Barteková (39) nevníma víťazstvo v ankete Športovec roka ako záväzok alebo tlak. Pre úradujúcu majsterku sveta ...
  • Zdroj: br

Slovenská strelkyňa Danka Barteková (39) nevníma víťazstvo v ankete Športovec roka ako záväzok alebo tlak. Pre úradujúcu majsterku sveta i Európy v skeete je to premiérový triumf v tejto ankete a získala ho v konkurencii lyžiarky Petry Vlhovej. Barteková bola prvá na osemdesiatich hlasovacích lístkoch, jej súperka na 33.

FOTOGALÉRIA: Danka Barteková

Medzi najúspešnejších športovcov roka sa dostala tretíkrát. Na prvom mieste je po 3. pozícii v roku 2012, keď získala bronz na OH v Londýne, a ôsmom v roku 2019. Tridsaťdeväťročná členka Športového centra polície je po Jozefovi Göncim (1999) a Zuzane Rehák Štefečekovej (2012) tretia strelkyňa, ktorá triumfovala v ankete KŠR. Oproti Vlhovej získala o 72 bodov viac - lyžiarka vyhrala predchádzajúce štyri ročníky ankety a jej meno nechýbalo tento rok ani na jednom hlasovacom lístku. Barteková absentovala v najlepšej desiatke v dvoch zo 129 prípadov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});