Zranenia Vlhovej či Shiffrinovej? Extrémne chyby, páli nemecká legenda!

Hororová lyžiarska zima! Už viacero hviezd po desivých pádoch utrpelo vážne zranenia, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová. Legendárny ...
  • Zdroj: TASR

Hororová lyžiarska zima! Už viacero hviezd po desivých pádoch utrpelo vážne zranenia, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová. Legendárny nemecký lyžiar Markus Wasmeier pomenoval príčiny jasne: Môžu za to extrémne lyžiarske a pretekárske chyby!

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Doslova hororová zima! Množstvo desivých pádov a vážnych zranení pretekárov či pretekárok počas tejto sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní vyvoláva veľa otázok a pochybností. Čo je príčinou? Spomínajú sa ťažké trate či nahustený program a nedostatok času na kvalitnú regeneráciu. Kilde, Shiffrinová, Vlhová, Grenierová, Suterová,... Zoznam zranených lyžiarov je poriadne dlhý.

Na snímke zľava Corinne Suterová, Petra Vlhová a Joana Hählenová.
Po Vlhovej si roztrhli väzy v kolene ďalšie hviezdne mená: Lyžiarsky lazaret! Zobraziť článok

Legendárny Nemec a dvojnásobný olympijský víťaz z roku 1994 Markus Wasmeier má však na vec jasný názor. Ide o extrémne chyby lyžiarov! "Za mojich čias to bol štandard,“ reagoval Wasmeier pre Sport1 na adresu kritiky za ťažké trate v Svetovom pohári. Konkrétne sa vyjadril k pretekom v talianskej Cortine, ktoré nedokončilo hneď niekoľko pretekárok. "Keď sa pozriem na jazdy z Cortiny, všetko to boli extrémne lyžiarske a pretekárske chyby. To ma trochu prekvapilo.“

"Možno boli dámy na tejto trati trochu ohromené, pretože všetko bolo vlastne perfektné – zjazdovka bola skvelá, trať tiež, viditeľnosť bola v poriadku. To sú chyby, ktoré by sa ľuďom ako Mikaela Shiffrinová nemali stávať," reaguje 60-ročný legendárny olympijský víťaz.

Petra Vlhová sa nepríjemne zranila na domácich pretekoch v Jasnej. Táto sezóna pre ňu definitívne skončila a čaká ju operácia na špecializovanej klinike vo Švajčiarsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});