Viky Chladoňovú čaká dnes štart na MS: Sagan v sukni zabojuje o historický úspech!

Slovenskí fanúšikovia držia palce mladej a talentovanej Viktórii Chladoňovej (17), ktorá sa už dnes o 11.05 h postaví na štart majstrovstiev ...

Slovenskí fanúšikovia držia palce mladej a talentovanej Viktórii Chladoňovej (17), ktorá sa už dnes o 11.05 h postaví na štart majstrovstiev sveta v cyklokrose v českom Tábore.

Fotogaléria

Po úspešnej sezóne, ktorú zavŕšila medailami na nedávnych pretekoch Svetového pohára (je vôbec prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala preteky Svetového pohára v cyklokrose), patrí aj na MS medzi hlavné favoritky na zisk historického výsledku pre slovenský tím.

Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Slovan oficiálne predstavil novú posilu: Temná minulosť luxemburského reprezentanta... Zobraziť článok

Celá slovenská cyklokrosová reprezentácia sa na vrchol sezóny - majstrovstvá sveta, ktoré prebiehajú od 2. do 4. februára 2024 v malebnom Tábore v Českej republike, poctivo pripravovala. Slovensko bude mať v súťaži svoju jedenástku reprezentantov, ktorí sa nielen individuálne, ale aj v tímovej cyklokrosovej štafete pokúsia získať čo najlepšie umiestnenie.

Jednou z najväčších nádejí nášho cyklokrosu je bezpochyby juniorka Viktória Chladoňová, ktorá potvrdila výbornú formu medailami z nedávnych súťaží Svetového pohára. Jej celková výsledková bilancia v tejto sezóne je impozantná - sedem víťazstiev, sedem druhých miest, dve tretie miesta a len jedno umiestnenie mimo pódia.

Obranca Fehérváry si na pár dní odskočil do Mexika, kde si užil aj rybačku.
Slovenský obranca sa v Amerike nenudí: Aha, kam si odskočil Fehérváry na rybačku! Zobraziť článok

Navyše, Viky je vôbec prvou Slovenkou v histórii, ktorá minulý týždeň vyhrala preteky Svetového pohára v cyklokrose. Stále len 17-ročná pretekárka sa dočkala víťazstva minulý týždeň v holandskom Hoogerheide. Veľká pozornosť zo strany slovenských fanúšikov sa preto dnes upriamuje na preteky junioriek, kde budú na trati bojovať nielen Viktória Chladoňová, ale aj Sofia Ungerová a Dorota Vojtíšková.

V nedeľu budú o 11.05 nasledovať preteky juniorov, v ktorých sa predstavia piati slovenskí zástupcovia - Peter Šoltés, Tobias Hajkovský, Jakub Benča, Dominik Sochan a Samuel Fedor. Martin Surman sa ukáže v tímovej časovke.

Popoludnie bude patriť bojom o majstrovský dres žien do 23 rokov a od 14.35 aj elitných mužov, medzi ktorými bude i slovenský reprezentant Matej Ulík. Slovenský cyklokros má teda pred sebou napínavý víkend, plný vášne, adrenalínu a dúfajme, že aj historických úspechov. Prinesie Chladoňová, ktorá si už vyslúžila prezývku Sagan v sukni, domov ďalšie zlato?

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});