Bývalý tréner Žiliny o prestupe Ďuriša: U nás je ľahšie dávať góly ako v Taliansku

V novembri predĺžil zmluvu a už je fuč! Žilinský útočník Dávid Ďuriš (24) sa po prvý raz v živote pohol z domu.

V novembri predĺžil zmluvu a už je fuč! Žilinský útočník Dávid Ďuriš (24) sa po prvý raz v živote pohol z domu.

Fotogaléria

Po 18 rokoch strávených pod Dubňom zamieril na polročné hosťovanie do klubu Ascoli Calcio, ktorý bojuje o udržanie sa v druhej talianskej lige. Ak sa najlepší strelec žlto-zelených do leta osvedčí, môže ho momentálne 16. tím Serie B odkúpiť.

Po Matúšovi Rusnákovi, Adamovi Kopasovi a Tomášovi Nemčíkovi je Ďuriš túto zimu štvrtým Šošonom, ktorý sa pokúsi presadiť za hranicami. Hoci sa Ascoli v tejto sezóne nedarí podľa predstáv, v jarnej časti súťaže má ambície posunúť sa v tabuľke vyššie.

Elle má na sociálnej sieti instagram takmer 1 milión sledovateľov.
Video v priehľadnom spodnom prádle: Príde slávna boxerka o svoj profil? Zobraziť článok

V tom má klubu pomôcť aj slovenský reprezentant, ktorý bol s deviatimi gólmi spolu s Aleksandarom Čavričom druhým najlepším ligovým strelcom.

„Strelci sú veľmi vyhľadávaní na trhu. Často sa stalo, že strelec v Žiline už nebol takým istým strelcom v Slovane. Ktovie, či sa Ďuriš strelecky presadí aj v Ascoli. Je totiž jednoduchšie dávať góly v našej lige ako v druhej talianskej.

Existujú príklady, že ak útočník nie je dobrý šprintér, má veľký hendikep. V popredných ligách sú preto útočníci najrýchlejší hráči svojich mužstiev,“ uviedol pre Nový Čas bývalý tréner Žiliny a reprezentácie do 21 rokov Milan Lešický.

Slovenská paralyžiarka Alexandra Rexová si z Talianska vezie medailu.
Skvelý úspech: Ďalšia slovenská lyžiarka s medailou zo Svetového pohára! Zobraziť článok

Žilinský útočník sa poctivou prácou prebojoval aj do národného tímu, kde už za krátky čas stihol zanechať svoju stopu. Gólom v Luxembursku pomohol k dôležitému víťazstvu v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy do Nemecka.

„Ďuriš je na naše pomery výborný futbalista. Jeho gólový priemer v jesennej časti ligy bol 0,5 gólu na zápas a za jeho 166 ligových duelov 0,3 gólu. V jeho veku už nemá dôvod čakať, že sa o neho pobijú špičkové zahraničné kluby. Prišla táto šanca a je len na ňom, či ju využije.“

Možnosť zahraničného angažmánu prišla pre Ďuriša v hodine dvanástej. Už v novembri sa s ním vedenie klubu dohodlo, že v prípade záujmu spoza hraníc mu nebude brániť v odchode.

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Saudskoarabský minister športu šokuje: TAKTO v priamom prenose vysmial Messiho! Zobraziť článok

„Jedným z mojich snov bolo hrať v Taliansku. Na rozmýšľanie som nemal veľa času, zvíťazila túžba skúsiť niečo nové. Až s odstupom času uvidím, či to bolo správne rozhodnutie. Urobím maximum, aby som bol v novom klube úspešný,“ povedal rodák z Bytčice pre klubovú stránku.

DÁVID ĎURIŠ (24)

- celý futbalový život strávil v Žiline

- v drese Šošonov odohral 166 zápasov

- ako útočník v nich strelil 36 gólov

8-krát hral za SR a raz skóroval

- jeho trhová cena je 750 000 eur

Sainz dosiahol čas 1:30,984 a získal svoju druhú pole position za sebou.
Sainz prvýkrát reaguje na zmluvu Hamiltona s Ferrari: TOTO si o nej myslí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});