Kilde vystrašil fanúšikov: TOHTO sa už možno nedočkám!

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde sa zotavuje po ťažkých zraneniach, ktoré utrpel pri hrozivom páde v zjazde vo Wengene. Najnovším ...

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde sa zotavuje po ťažkých zraneniach, ktoré utrpel pri hrozivom páde v zjazde vo Wengene. Najnovším vyjadrením poriadne vystrašil fanúšikov!

Fotogaléria

Lyžiarska zima sa nesie v znamení desivých pádov a vážnych zranení. Medzi inými sa zranila aj slovenská hviezda Petra Vlhová, ktorá spadla dokonca v domácich pretekoch v Jasnej. Pre vážne zranenie kolena jej predčasne skončila sezóna a čaká ju operácia vo Švajčiarsku. Ešte pred Vlhovou sa zranil priateľ jej rivalka Mikaely Shiffrinovej Nór Aleksander Aamodt Kilde.

Kildemu sa stal osudným zjazd vo Wengene. Po páde v cieľovej zákrute skončil vo vysokej rýchlosti v ochrannej sieti a do nemocnice ho transportoval vrtuľník. Podrobil sa operácii predkolenia a natrhnutých väzov v ramene. Nedávno podrobnejšie informoval na instagrame o svojich zraneniach a zverejnil aj desivé zábery. Niektoré z nich sú skutočne len pre silné žalúdky!

Pozrieť si ich môžete v galérii TU!

Počas štvrtkovej online tlačovej konferencii informoval o svojom stave a poriadne vystrašil svojich fanúšikov. Priznal, že situácia je veľmi nejasná a nevie, či sa ešte niekedy dokáže vrátiť do pôvodnej formy a vyhrať nejaké preteky. "Situácia ohľadom môjho zranenia je nejasná. Som presvedčený, že sa zotavím, otázka znie, ako dlho to bude trvať. Je ešte priskoro povedať, či sa raz dostanem do starej formy a či ešte niekedy vyhrám nejaké preteky. Ale, samozrejme, želám si, aby som znovu mohol robiť to, čo ma baví."

Kilde sa zotavuje a rehabilituje v rakúskom Innsbrucku. Netají, že momentálne je odkázaný na pomoc druhých. Nie je schopný vykonávať ani bežné každodenné činnosti a pohybuje sa len pomocou invalidného vozíka. Aj preto momentálne na súťaženie vôbec nemyslí, základom je zotaviť sa, aby mohol plnohodnotne žiť. "Pre mňa je najdôležitejšie, aby som sa dokázal postaviť na nohy a chodil. Vykonávať pohyby, ktoré sú potrebné na normálny život. A to budem brať deň po dni."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk