Dúfam, že budeme v kontakte: Nahradí slovenská hokejová legenda Craiga Ramsayho?

Bývalý slovenský hokejista Róbert Petrovický (50), ktorý je okrem iného majstrom sveta z roku 2002 a aktuálne pôsobí na lavičke českého ...

Bývalý slovenský hokejista Róbert Petrovický (50), ktorý je okrem iného majstrom sveta z roku 2002 a aktuálne pôsobí na lavičke českého Olomouca, sa v rozhovore pre denník Sport a web isport.cz vyjadril ku svojej možnej trénerskej budúcnosti.

Fotogaléria

Bývalému útočníkovi bola v rozhovore položená otázka, ako by pre neho znela možnosť byť budúcim trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie.

"Prišiel človek, ktorý nás vzal pod svoje krídla a dal nám neuveriteľne veľa. Veľa nás naučil, pričom každý asistent, ktorý strávil čas s Craigom, si osvojil veľa praxe. Všetko veľmi dobre vysvetľuje a je trpezlivý.

Dominik Hašek je proti vstupu ruských hokejistov na územie Česka.
Hašek vstupuje do politiky: Peniaze zarobené v Rusku nevrátim! Zobraziť článok

Povedal by som, že sme to pochopili. Stali sme sa súčasťou toho, čo priniesol. Samozrejme, že príde čas, keď Craig skončí, ale teraz ho čaká veľká výzva v Ostrave. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale dúfam, že budeme stále v kontakte. O tom budú rozhodovať iní," vyjadril sa Róbert Petrovický.

K slovenskej reprezentácii má pritom blízko aj v aktuálnej dobe, keďže popri pôsobení na lavičke Olomouca vykonáva taktiež funkciu asistenta trénera Craiga Ramsayho.

Na snímke Petra Vlhová objíma Shiffrinovú (vľavo) a Sofia Goggiová.
Elitná lyžiarka sa obula do Vlhovej a Shiffrinovej: Uštipačná reakcia na Petru! Zobraziť článok

"Znovu ma oslovil Craig Ramsey (tréner slovenskej reprezentácie), s ktorým mám dobrý vzťah. Aj keď som už zažil reprezentáciu nielen ako hráč, každý deň s národným tímom je pre mňa veľká skúsenosť.

Už to všetko pomaly smeruje k majstrovstvám sveta v Česku, ale to je ešte pesnička budúcnosti. Dovtedy zostáva ešte veľa práce. Každopádne budem veľmi rád, keď už sa to uskutoční," dodal bývalý slovenský hokejista.

Tomáš Lachman sa stále zotavuje z ťažkého úrazu.
Český komentátor zvádza po úraze hlavy ťažký boj: Postaví sa ešte niekedy na nohy? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});