Hašek vstupuje do politiky: Peniaze zarobené v Rusku nevrátim!

Dominik Hašek (59), ktorý je českou brankárskou legendou, sa v poslednej dobe netají svojou kritikou voči ruským hokejovým ligám aj samotným ...

Dominik Hašek (59), ktorý je českou brankárskou legendou, sa v poslednej dobe netají svojou kritikou voči ruským hokejovým ligám aj samotným hráčom z tejto krajiny.

Fotogaléria

V nedávnom rozhovore pre CNN Prima News bola bývalému hokejovému gólmanovi položená otázka, či je ochotný vrátiť peniaze, ktoré zarobil počas svojho pôsobenia v Rusku.

"Tie som si tam zarobil za odvedenú prácu, klub mi nič nedlhuje a ja jemu tiež nie. Ja po ňom osobne nič nepožadujem za to, že sa v Rusku zmenili pomery a začali vojnu proti slobodnej krajine," vyjadril sa Hašek.

Július Hudáček a Dominik Hašek.
Hašek nechce Hudáčka v Česku vidieť: TOTO mi prekážalo najviac! Zobraziť článok

"Určite však budem podporovať, aby Rusko zaplatilo za všetky hmotné škody, ktoré na Ukrajine spôsobilo a tiež za všetky stratené životy, za ktoré nesie plnú zodpovednosť," pokračoval.

"Hrával som tam v sezóne 2010/2011, keď som Rusko považoval za vcelku demokratický štát. V živote by ma vtedy nenapadlo, že štyri roky nato anektuje Krym a následne rozpúta v Európe najväčšiu imperialistickú vojnu od druhej svetovej," vysvetlil Dominik Hašek svoj postoj.

Na snímke Petra Vlhová objíma Shiffrinovú (vľavo) a Sofia Goggiová.
Elitná lyžiarka sa obula do Vlhovej a Shiffrinovej: Uštipačná reakcia na Petru! Zobraziť článok

V už spomínanom rozhovore česká hokejová legenda taktiež spomenula, že má na pláne vstúpiť do sveta politiky, pričom najbližšie má k strane TOP 09.

Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi.
Čo má proti Slafkovskému? Fanúšikovia zúria: Mladého Slováka spoluhráč úplne ignoruje! Zobraziť článok
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});