MŠK Žilina sa lúči s elitným strelcom: Odchádza do Talianska!

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Ďuriš (24) mení v závere zimného prestupového obdobia dres.
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Slovenský futbalový reprezentant Dávid Ďuriš (24) mení v závere zimného prestupového obdobia dres.

Odchovanec MŠK Žilina prestupuje do talianskej Série B, hrávať bude za Ascoli Calcio 1898 FC. Kluby sa dohodli na hosťovaní do konca sezóny s možnosťou trvalého prestupu.

Ďuriš nasúkal počas jesene v drese MŠK deväť gólov. "Vidím v tom príležitosť byť viac na očiach špičkových družstiev z Talianska. A jedným z mojich snov bolo hrať futbal v Taliansku. Preto keď prišla táto ponuka, nemal som síce veľa času na rozmýšľanie, no zvíťazila túžba skúsiť niečo nové. Až s odstupom času uvidíme, či to bolo správne rozhodnutie. Ja spravím všetko, aby som bol v novom klube úspešný," prezradil pre klubovú stránku rodák z Bytčice.

"Nelúčim sa nastálo, je to hosťovanie. Každopádne by som rád poďakoval všetkým ľudom v klube, menovať všetkých za mojich 18 rokov v klube by bolo veľmi rozsiahle. Ďakujem za túto životnú etapu, počas ktorej som dospel a z prípravkára sa stal až reprezentant. Ďakujem, Žilina,“ dodal.

Ďuriš odohral za žilinských šošonov dovedna 166 zápasov s bilanciou 48 gólov a 16 asistencií. Za seniorskú reprezentáciu nastúpil na deväť duelov. Na konte má jeden presný zásah, keď sa presadil vlani v kvalifikačnom zápase proti Luxembursku.

Slovenský reprezentačný útočník Róbert Boženík.
Životný prestup Boženíka na obzore: Dôležitú rolu zohráva slávny Chorvát! Zobraziť článok

Xabi Alonso po hráčskej kariére ostal pri futbale a trénuje futbalistov Bayeru Leverkusen.
Xabi Alonso sa stal hitom internetu: To je bizár, puknete od smiechu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk