Elitná lyžiarka sa obula do Vlhovej a Shiffrinovej: Uštipačná reakcia na Petru!

Bola to tvrdá rana pre Slovensko a svetové lyžovanie. Slovenská hviezda Petra Vlhová sa v Jasnej vážne zranila a sezóna sa pre ňu skončila. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bola to tvrdá rana pre Slovensko a svetové lyžovanie. Slovenská hviezda Petra Vlhová sa v Jasnej vážne zranila a sezóna sa pre ňu skončila. Rovnaký osud postihol aj ďalšie lyžiarky.

FOTOGALÉRIA: Hrozivé pády vo SP

Líderka celkového poradia Mikaela Shiffrinová nedokončila piatkový zjazd v Cortine d'Ampezzo. Po páde vo veľkej rýchlosti skončila v ochranných sieťach. Dvadsaťosemročnú Američanku následne transportovali na vyšetrenie do nemocnice.

Testy odhalili poranenie kolena, ale väzy neboli poškodené. Shiffrinová vynechala zvyšný program v Cortine i utorkový obrovský slalom v Kronplatzi. Nateraz mala viac šťastia ako Vlhová, ktorú čaká operácia kolena vo Švajčiarsku.

Sezóna sa skončila aj pre ďalšie hviezdy svetového lyžovanie: Aleksander Aamodt Kilde, Corinne Suterová, Valérie Grenierová, Wendy Holdenerová či Alexis Pinturault.

Hrozivé čísla! Tento súťažný ročník sa vo Svetovom pohári zranilo už takmer tridsiatka pretekárov. Oproti minulosti to je mimoriadny nárast, pričom počet zranení môže do konca sezóny ešte narásť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});