Hašek nechce Hudáčka v Česku vidieť: TOTO mi prekážalo najviac!

Legendárny český brankár Dominik Hašek sa spätne vrátil ku kauze Júliusa Hudáčka a angažmánu v Kladne, ktorý skončil rýchlejšie, ako ...
  • 8Galéria
  • Zdroj: TASR - Milan Kapusta, TASR/AP

Legendárny český brankár Dominik Hašek sa spätne vrátil ku kauze Júliusa Hudáčka a angažmánu v Kladne, ktorý skončil rýchlejšie, ako vôbec začal. Že hral v KHL po vypuknutí vojny by sa dalo prehrýzť, ale TOTO mu prekážalo najviac!

Fotogaléria

Legendárny český hokejový brankár Dominik Hašek v nedávnom rozhovore pre CNN Prima News nielen oznámil svoj vstup do politiky, ale vrátil sa aj ku kauze okolo slovenského gólmana Júliusa Hudáčka a jeho krátkeho angažmánu v českom extraligovom Kladne. Po Hudáčkovi siahol klub, ktorého majiteľom je Jaromír Jágr, no po pár dňoch skončil po tlaku fanúšikov, médií a sponzorov.

Dôvodom je skutočnosť, že Hudáček pôsobil v KHL po vypuknutí ruskej invázie na Ukrajine. Olej do ohňa prilial aj viacerými vyjadreniami či Huda šou, ktorú predvádzal v aréne s písmenom Z vyjadrujúcim podporu ruskej invázii. " Ja by som si slovenského brankára nevybral nielen preto, že po vypuknutí vojny dlho hral v KHL. Ešte by som mu to do istej miery odpustil, vzhľadom na to, že podľa slovenských zákonov sa nedopustil ničoho zlého," hovoril Hašek.

Róbert Záruba.
Ďalší dvaja Slováci na ceste do KHL: TOTO už o niečom svedčí, tvrdí Záruba Zobraziť článok

Najviac mu prekážalo na Hudáčkovi toto: "Prekážali mi však aj jeho vystúpenia a oslavy na ľade po vypuknutí vojny a potom niektoré jeho nedávne vyjadrenia v médiách. Bolo to jednoducho niekoľko vecí dohromady, prečo by som ho neodporúčal žiadnemu českému klubu," dodal olympijský šampión z Nagana.

35-ročný gólman po predčasnom konci v Kladne zamieril do nemeckého Frankfurtu, kde žiari a okamžite sa stal miláčikom fanúšikov. Vychytal štyri víťazstvá zo šiestich zápasov a má úspešnosť zásahov 91,6 %. "Ako k tomu pristupujú fanúšikovia v Nemecku, záleží na ich mentalite a na tom, čo je v danej chvíli pre nich viac podstatné,“ reagoval Hašek na vrelé prijatie Hudáčka v Nemecku.

Odchod Júliusa Hudáčka z Kladna označil legendárny brankár, ktorý patrí k výrazným kritikom Ruska, za vyslobodenie pre všetky zúčastnené strany. "To, čo nasledovalo po Hudáčkovom podpise, bolo celkom očakávané. Diváci a údajne aj niektorí sponzori vyjadrili nesúhlas, pre médiá to bola zaujímavá polemika a potom sa to už len nabaľovalo. Ani si neviem predstaviť, aká bola v tých dňoch situácia v celom klube a s akými myšlienkami chodili ľudia do práce. A vôbec tým nemyslím len chlapcov v kabíne. Myslím si, že dohoda o ukončení zmluvy bola akýmsi vyslobodením pre obe strany."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});