Čech Jiříček si po preradení na farmu berie do úst Nemca: Keď môže on, tak prečo nie ja?

Frustrovaný český mladík David Jiříček si po preradení na farmu nedával servítku pred ústa. Spomína aj slovenského obrancu Šimona Nemca!
  • 15Galéria
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann, Profimedia

Frustrovaný český mladík David Jiříček si po preradení na farmu nedával servítku pred ústa. Spomína aj slovenského obrancu Šimona Nemca!

Fotogaléria

Na to, že má len 20 rokov a v NHL odohratých iba 40 zápasov, veľmi odvážne výroky! Český obranca David Jiříček neuniesol, že ho Columbus preradil na farmu a v rozhovore s Aaronom Portzlineom z The Athletic si poriadne otvoril ústa. Dokonca spomína aj slovenského obrancu Šimona Nemca a porovnáva sa s ním!

"Hral som v NHL dobrý hokej. Už teraz som hráčom NHL. To je môj názor. Mal by som byť v NHL už teraz," hovoril sebavedomý Čech. "Vidím chlapcov z môjho draftu, ako Šimon Nemec a Kevin Korchinski... dostávajú šancu v presilovke. Hrajú veľa minút v NHL. Sú to iné tímy, rozdielne situácie, ale môžem sa s nimi porovnať. Len chcem dostať šancu hrať takto."

David Jiříček bol celkovou šestkou draftu 2022. V tom istom roku sa stal jednotkou Juraj Slafkovský a dvojkou Šimon Nemec. Ten sa dostal do prvého tímu New Jersey v decembri po zranení elitného beka Dougieho Hamiltona. Odvtedy nastupuje v prvej obrane, hráva aj presilovky. Nazbieral 13 bodov v 26 zápasoch a v priemere hráva 20:46 minút na zápas.

Jiříček v 36 zápasoch aktuálnej sezóny v drese Blue Jackets strelil jeden gól a nazbieral deväť bodov. Priemerne hráva necelých 15 minút na zápas a volá po výraznejšom priestore. Po prehre s Winnipegom 0:5 však na tri zápasy vypadol zo zostavy Columbusu a následne prišlo rozhodnutie o jeho presune do AHL, kde bude obliekať dres Clevelandu Monsters.

Juraj Slafkovský sa otočil na striedačku súpera a poslal na ňu pár šteklivých slov.
Rušný zápas Slafkovského: Nabíjal na gól, takmer sa pobil a vynadal striedačke súpera Zobraziť článok

"Povedali mi, že posledný zápas z mojej strany nebol dosť dobrý. Povedal som, že si to nemyslím, ale je to ich názor. Odvtedy som bol mimo zostavu," hovoril frustrovaný mladík. Hlavný tréner Columbusu Pascal Vincent má ale jasno v tom, čo je pre ďalší rozvoj Jiříčka najlepšie: "Snažíme sa z neho vybudovať elitného obrancu, ktorý bude hrať veľké minúty proti top súperom. Na to potrebuje opakovanie. Aby rozvinul tieto schopnosti, najlepšia cesta pre neho je AHL."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});