Obranca Washingtonu Martin Fehérváry o sezóne: Urobí si rekord v NHL?

Z bodového hľadiska má našliapnuté k najlepšej sezóne v NHL! Reč je o obrancovi Washingtonu Martinovi Fehérvárym (24), ktorého tím sa ...
  • Zdroj: TASR/AP

Z bodového hľadiska má našliapnuté k najlepšej sezóne v NHL! Reč je o obrancovi Washingtonu Martinovi Fehérvárym (24), ktorého tím sa síce v posledných dueloch v profilige herne trápi, ale on je so svojimi výkonmi i s vyťaženosťou na ľade spokojný. Na konte má zatiaľ 10 bodov a už iba sedem mu chýba k vyrovnaniu jeho osobného rekordu zo sezóny 2021/2022.

FOTOGALÉRIA: Martin Fehérváry

Washington prehral pred prestávkou, ktorú vyplní Zápas hviezd, posledné štyri zápasy v rade a na postup do play-off stráca päť bodov. Tím okolo kapitána Alexandra Ovečkina sa trápi najmä v ofenzíve. Práve jeho najväčšia hviezda strelila v tomto ročníku iba žalostných 9 gólov a aj preto sa klub z hlavného mesta nachádza v tabuľke tak nízko.

„Je pravda, že celé mužstvo sa trápi v ofenzíve. Snažíme sa však na tom pracovať a verím, že sa to zlepší,“ povedal slovenský obranca v službách Washingtonu Martin Fehérváry.

Juraj Slafkovský sa otočil na striedačku súpera a poslal na ňu pár šteklivých slov.
Rušný zápas Slafkovského: Nabíjal na gól, takmer sa pobil a vynadal striedačke súpera Zobraziť článok

Zlepší si body?

Rodák z Bratislavy patrí medzi opory zadných radov svojho tímu a na ľade trávi pravidelne vyše dvadsať minút. „Osobne som zatiaľ so sezónou spokojný. Mohol by som mať trošku viac bodov, ale stále na sebe tvrdo makám, aby som bol lepší,“ pokračoval Martin. Všetko nasvedčuje tomu, že v tomto ročníku by si mohol urobiť bodový rekord v NHL. Zatiaľ je ním 17 bodov zo sezóny 2021/2022.

Skvelý hokejista

Fehérváry sa zúčastnil zápasu v St. Louis, kde hokejovú legendu Pavla Demitru († 36) uviedli Bluesmani do klubovej Siene slávy. „Bol to skvelý hokejista, ktorého som obdivoval. Pamätám si na neho, keď som bol ako chlapec na domácom šampionáte v roku 2011, a na jeho nezabudnuteľný gól v súboji s Ruskom na olympiáde vo Vancouvri 2010,“ dodal hrajúci obranca.

Slovan privítal Michalovce.
Škorvánek a Borák s fantastickými brankárskymi výkonmi, Poprad stráca na lídra už len bod Zobraziť článok

Martinova sezóna v číslach

Zápasy: 41

Góly: 2

Asistencie: 8

Body: 10

Slovenský hokejista Adam Ružička.
Adam Ružička má nového zamestnávateľa: Smeruje do tohto NHL klubu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});