Saganove šance na olympiádu? Musel by sa stať zázrak

Ďalší životný míľnik má za sebou! Cyklistický fenomén Peter Sagan oslávil v piatok už svoje 34. narodeniny. Aj v pokročilom športovom ...
  • Zdroj: fb/PetoSagan

Ďalší životný míľnik má za sebou! Cyklistický fenomén Peter Sagan oslávil v piatok už svoje 34. narodeniny. Aj v pokročilom športovom veku si drží pevné miesto v srdciach fanúšikov, avšak aké osudové skúšky mu prináša nový rok?

Podľa dostupných informácií sa zdá, že Saganovi hrozí, že sa na tohtoročných olympijských hrách v Paríži vôbec nepredstaví.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Sagan, ktorý sa preslávil svojimi víťazstvami v cestnej cyklistike, teraz podstupuje výzvu horskej cyklistiky. Momentálne maká v Južnej Afrike na tréningovom kempe, kde svoje umenie predvádza v náročných terénoch. Tourminátor sa netají tým, že jeho najväčšou motiváciou je pretekať na OH v Paríži v kategórii horských bicyklov.

Jeho snaha dostať sa cez kvalifikačné body sa však stretla so značnými prekážkami. Momentálne nie je schopný zaradiť sa medzi kvalifikovaných pretekárov, čo by mohlo znamenať, že by nemal možnosť zúčastniť sa na olympijských hrách.

Sagan sa preto pravdepodobne bude musieť spoliehať na skutočnosť, že sa organizátori OH v Paríži zľutujú a poskytnú mu divokú kartu. Už iba táto možnosť by mu totiž umožnila pretekať na prestížnom podujatí aj napriek nedostatku kvalifikačných bodov. Otázka však znie: Budú organizátori ochotní vyhovieť jednému z najväčších cyklistických hrdinov?

Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Shiffrinovej slová neveštia nič dobré: Čaká ju osud Vlhovej?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});