Shiffrinová mala strašidelný pád, zasahoval vrtuľník: Koniec sezóny ďalšej hviezdy!?

Americká lyžiarska superhviezda Mikaela Shiffrinová (28) mala hrôzostrašný pád.
  • Zdroj: SITA/AP

Americká lyžiarska superhviezda Mikaela Shiffrinová (28) mala hrôzostrašný pád.

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Líderka celkového poradia štartovala s číslom osem v zjazde Svetového pohára v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo. Po skoku pred prvým medzičasom stratila rovnováhu a skončila v ochrannej bariére. Po páde vo veľkej rýchlosti sa dokázala postaviť, ale mala problémy s ľavou nohou, ktorú nemohla zaťažiť. Pre Shiffrinovú mieril vrtuľník na prevoz do nemocnice. Preteky pokračovali po približne 20-minútovej pauze.

Petra Vlhová má silný zápal hrdla.
Exkluzívna klinika vo Švajčiarsku je pripravená na kráľovnú svahov: Takýto luxus čaká na Vlhovú! Zobraziť článok

V sobotu mala ťažký pád v Jasnej v pretekoch SP v obrovskom slalome slovenská lyžiarka Petra Vlhová, pre ktorú sa sezóna predčasne skončila a čaká ju operácia.

Shiffrinová štartovala s číslom osem, po skoku pred prvým medzičasom stratila rovnováhu a skončila v sieti. Po páde vo veľkej rýchlosti sa dokázala postaviť, ale mala problémy s ľavou nohou. Preteky sa pre pád prerušili na približne 20 minút. Krátko po páde Shiffrinovej spadla aj Talianka Federica Brignoneová, líderka poradia obrovského slalomu však ihneď pokračovala ďalej a nezranila sa. Zraneniam sa podľa AP vyhla Michelle Gisinová, no olympijská víťazka Corinne Suterová odstúpila po tom, ako sa v polovici trate držala za ľavé koleno. Práve na trati v Tofane sa budú konať preteky na ZOH 2026.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk