Semifinále mužskej dvojhry v Melbourne: Dva úžasné zápasy!

Dva súboje ako remeň ponúka semifinále mužskej dvojhry na prvom grandslamovom turnaji tenisového roka Australian Open. Prvým bude duel ...

Dva súboje ako remeň ponúka semifinále mužskej dvojhry na prvom grandslamovom turnaji tenisového roka Australian Open. Prvým bude duel obhajcu prvenstva Srba Novaka Djokoviča (36) s Talianom Jannikom Sinnerom (22) a druhým zasa súboj odvekých nepriateľov Nemca Alexandra Zvereva (26) a Rusa Daniila Medvedeva (27).

Fotogaléria

FOTOGALÉRIA: Semifinále mužskej dvojhry v Melbourne

DJOKOVIČ – SINNER

Vzájomná bilancia: 4:2, postavenie v rebríčku: 1. miesto – 4. miesto

Doteraz najďalej v Melbourne:

Djokovič: 10 triumfov (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2019, 2020,
2023

Sinner: štvrťfinále 2022

Mladý Talian je súperom, ktorého si legendárny Nole želal určite najmenej. Najmä ak si spomenul na záver minulého roka, keď ho Sinner dokázal zdolať aj na Turnaji majstrov, aj v Davisovom pohári. V tom dokonca dvakrát za jeden deň! Najskôr vo dvojhre a potom aj vo štvorhre...

Brilantnosť Jannika sa naplno prejavuje aj na Australian Open, kde cestou do semifinále nestratil ani set! Súboj Taliana s melbournským kráľom Djokovičom bude podľa mnohých odborníkov predčasným finále. Talian sa bude snažiť poraziť Srba tretíkrát za posledné dva mesiace, aby potom mohol bojovať o svoj prvý grandslamový titul. Zatiaľčo Srbovi pôjde o to, aby mohol u protinožcov zabojovať po rokoch 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 a 2023 o 11. miestny titul a svoj 25. grandslamový celkovo.

Konanie mladej ukrajinky pobúrilo fanúšikov.
Šokujúce gesto ukrajinskej tenistky: TOTO proti ruskej súperke nečakal nikto! Zobraziť článok


MEDVEDEV – ZVEREV

Vzájomná bilancia: 11:7, postavenie v rebríčku: 3. miesto – 6. miesto

Doteraz najďalej v Melbourne:

Medvedev: 2x finále 2021 a 2022, v oboch prehral, raz s Djokovičom a raz s Nadalom

Zverev: 1x semifinále 2020

To bude naozaj bitka ako hrom, keďže je všeobecne známe, že sa obaja nemajú príliš v láske. Obaja už majú skúsenosti aj s grandslamovými finále, ale z triumfu sa tešil len Medvedev, ktorý v roku 2021 vyhral US Open.

Zvereva určite bude hnať sila, ktorú mu dodala štvrťfinálová výhra nad svetovou dvojkou Španielom Alcarazom, ktorý pred duelom tvrdil, že po dlhých päťsetových zápasoch, ktoré Zverev odohral, bude mať výhodu. Nemal... Zverev ho zdolal a ani mu to netrvalo päť setov! Pre Nemca s ruskými koreňmi to bude druhé semifinále v Melbourne. Medvedev zasa vie, že bude úspešný ak bude hrať trpezlivo od základnej čiary. Ich súboje boli vždy tesné, a iné nebude ani toto semifinále. Ukáže sa, kto z nich sa cestou do neho „narobil“ viac.

Nielen Zverev, ale aj Medvedev, pre ktorého to bude tretie semifinále na Australian Open, hrali niekoľko päťseťákov. Daniil asi najnáročnejší vo štvťfinále proti Poliakovi Hurkaczovi, po ktorom povedal, že sa dostal až na svoje hranice. Uvidíme, pre koho bude únava takou prekážkou, že na Australian Open 2024 skončí pred finálovými vrátami.

 Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa predstaví v semifinále juniorskej dvojhry i štvorhry na grandslamovom turnaji US Open.
Jamrichová postúpila do štvrťfinále: Vyrovnala vlaňajší singlový výsledok Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});