Ferrari potešilo všetkých svojich fanúšikov: Skvelá správa hneď na začiatku roka!

Vedenie tímu Ferrari oznámilo vo štvrtok predĺženie zmluvy s pilotom F1 Charlesom Leclercom (26), nešpecifikovalo však jeho dĺžku. Informovala ...
  • Zdroj: Northfoto

Vedenie tímu Ferrari oznámilo vo štvrtok predĺženie zmluvy s pilotom F1 Charlesom Leclercom (26), nešpecifikovalo však jeho dĺžku. Informovala o tom agentúra AFP.

FOTOGALÉRIA: Ferrari potešilo všetkých svojich fanúšikov

Rodák z Monte Carla obsadil v minulej sezóne efjednotky piate miesto v celkovej klasifikácii jazdcov. Najlepší výsledok dosiahol na VC Rakúska, kde skončil druhý za Maxom Verstappenom.

„Veľmi sa teším, že zostávam vo Ferrari niekoľko ďalších rokov. Jazdiť za tento tím bol odmalička môj sen, fandil som mu už ako trojročný chlapec. Veľkú cenu Monaka sme zvykli sledovať s kamarátom v jeho byte, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti okruhu a mňa vždy zaujímali iba červené monoposty," uviedol Leclerc, ktorý má na konte celkovo 123 štartov v hlavných pretekoch F1. Päťkrát sa tešil z víťazstva a 30-krát sa umiestnil na pódiu.

Tímový šéf Fred Vasseur neskrýval radosť z udržania Leclerca vo farbách „Scuderie": „Poznáme Charlesa a jeho neutíchajúcu túžbu posunúť sa až na hranicu svojich možností. Oceňujeme jeho mimoriadne schopnosti, pokiaľ ide o dravosť a predbiehanie. Chceme dať Charlesovi víťazné auto a verím, že nám pomôže dosiahnuť naše ciele."

Kimi Raikkonen ukončil kariéru v roku 2021 a odvtedy sa venuje len rodiny a najmä synovi Robinovi.
Kimiho Räikkonena už preháňa syn Robin: Ďalší „Ice Man“ na scéne? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});