Piniho silný odkaz: Krásne slová venované Petre a fanúšikom z Jasnej!

Švajčiarsky tréner Mauro Pini posiela krásny odkaz pre Petru Vlhovú po ťažkom zranení a tiež pre fanúšikov, ktorí prišli slovenskú lyžiarku ...

Švajčiarsky tréner Mauro Pini posiela krásny odkaz pre Petru Vlhovú po ťažkom zranení a tiež pre fanúšikov, ktorí prišli slovenskú lyžiarku podporiť na preteky Svetového pohára do Jasnej.

Fotogaléria

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zažila v sobotňajšom obrovskom slalome na domácich pretekoch Svetového pohára v Jasnej doslova športovú tragédiu. Spadla na osudnej deviatej bránke a utrpela vážne zranenie kolena. Roztrhnutý predný krížny väz v pravom kolene a pravdepodobne aj poškodený meniskus ju pripravili o zvyšok aktuálnej sezóny. Mala však šťastie v nešťastí a zotaviť by sa mala včas, aby stihla začiatok budúcej sezóny.

Petra Vlhová a partner Michal pred odletom do Švajčiarska.
Náročné rozhodnutie priateľa Vlhovej: Odchod od Petry aj zo Slovenska! Zobraziť článok

Podrobila sa komplexným vyšetreniam na špecializovanej klinike vo Švajčiarsku. Dva týždne sa bude zotavovať v domácom prostredí v Liptovskom Mikuláši, pretože sa čaká na zmiznutie opuchu v zranenom mieste a následne sa podrobí vo Švajčiarsku u špičkového odborníka Oliviera Siegrista  operácii kolena.

Od februára do apríla bude zlatá olympijská medailistka z Pekingu rehabilitovať a po týchto náročných troch mesiacoch môže nabehnúť na klasickú prípravu. Podľa prognóz, ktoré vyslovil jej tréner Mauro Pini, by sa už v septembri mohla prvýkrát postaviť na lyže. Práve Pini pomáhal vybavovať liečbu vo Švajčiarsku, teda vo svojej rodnej krajine.

A švajčiarsky tréner poslal zranenej Petre Vlhovej a tiež fanúšikom z Jasnej krásny odkaz prostredníctvom príspevku na svojom instagrame. "Nenechaj strach ovládať tvoj život. Buď silnejší, nie slabší. Začala sa nová cesta – pre Petru aj celý tím. Veľa nás naučí, získame množstvo skúseností a ocitneme sa mimo našej komfortnej zóny. Ďakujem všetkým fanúšikom z Jasnej. Vaša energia bola zo všetkého najlepšia. Petra je silná a tím tiež. Každý z nás musí zo seba dostať to najlepšie. Disciplína a trpezlivosť. Čoskoro sa vidíme," napísal povzbudivo Mauro Pini.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});