Šokujúce gesto ukrajinskej tenistky: TOTO proti ruskej súperke nečakal nikto!

Ukrajinská tenistka Jelizaveta Kotľarovová (16), ktorá v prvom kole dievčenskej dvojhry na Australian Open podľahla ruskej súperke Vlade ...
  • Zdroj: northfoto

Ukrajinská tenistka Jelizaveta Kotľarovová (16), ktorá v prvom kole dievčenskej dvojhry na Australian Open podľahla ruskej súperke Vlade Minčevovej (16), šokovala svojim pozápasovým gestom všetkých fanúšikov.

Mladá Ukrajinka po prehre 0:2 na sety ihneď zamierila k sieti, kde si podala ruku so svojou súperkou.

Zabudla však na to, že podľa všeobecnej dohody si počas aktuálneho vojenského konfliktu ukrajinskí tenisti s tými ruskými ruky nepodávajú.

Na ukrajinskú hráčku sa tak okamžite zosypala vlna kritiky zo strany fanúšikov aj Ukrajinskej tenisovej federácie.

Richard Galovič potvrdil, že správa o Jasnej potešila aj Petru, ktorá si v týchto dňoch užíva dovolenku, ale vraj už začala trénovať.
Manažér Galovič o Vlhovej zranení: Nemuselo k tomu dôjsť, keby... Zobraziť článok

Juniorskú tenistku si následne zastal jej otec, ktorý vysvetlil, že jeho dcéra je ešte mladá a neskúsená a svoj počin ľutuje.

"Ukrajinská tenisová federácia podporuje spoločný postoj našich tenistov nepodávať si ruky s predstaviteľmi agresorskej krajiny.

Väčšina našich hráčov si to uvedomuje a toto rozhodnutie podporujú. Chyby sa však stávajú a jedna sa stala aj našej mladej tenistke," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení Ukrajinskej tenisovej federácie, ktoré citoval web iDnes.cz.

Piatkový žreb štartových čísel v Jasnej.
Jasná bola skvelá, lenže je tu problém: Hrozí, že Vlhová už na Slovensku nebude pretekať! Zobraziť článok

"Má iba šestnásť a nemá skúsenosti z takých významných súťaží. Mimoriadna atmosféra tohto turnaja na ňu doľahla a vytvorila tlak.

Bolo pre ňu náročné vyrovnať sa s tým a nebyť nervózna. Jej konanie bola mladícka nerozvážnosť, nič iné za tým netreba hľadať. Lisa je správna ukrajinská vlastenka, vždy ňou bola aj bude," tvrdí otec tenistky.

Matvij Bidnyj, ktorý je ukrajinským ministrom športu však napriek tomuto vysvetleniu uviedol, že konanie juniorky bude ďalej predmetom vyšetrovania.

Ďalším možným vysvetlením, ktoré sa bude vyšetrovať, je možné vyprokovanie ruskej tenistky k vzájomnému podaniu rúk.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší na pódiu.
Známe športové tváre posielajú energiu Vlhovej: Odkazy šampiónov pre Petru Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});