Šéf Európskej futbalovej únie Čeferin: Má veľké obavy o bezpečnosť šampionátu

Futbalové majstrovstvá Európy budú v Nemecku sprevádzať veľké obavy o bezpečnosť. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalové majstrovstvá Európy budú v Nemecku sprevádzať veľké obavy o bezpečnosť. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin však verí, že v spolupráci s nemeckými orgánmi šampionát prebehnú bez problémov.

FOTOGALÉRIA: Aleksander Čeferin

"Vo svete sa dejú šialené veci, bezpečnosť bude najväčším problémom. Som si istý, že štadióny budú chránené dobre, no veľa fanúšikov sa bude pohybovať aj v uliciach," pripomenul Čeferin v rozhovore pre britský Telegraph.

Slovenský obranca Dávid Hancko sa v drese Feyenoordu raduje z gólu.
Z obrancu Feyenoordu môže byť najdrahší slovenský futbalista: Pôjde Hancko v stopách Škrtela? Zobraziť článok

Vojnou postihnuté štáty Izrael a Ukrajina sa na ME zatiaľ nekvalifikovali, no majú ešte šancu v baráži. Čeferin pripustil, že v prípade ich úspechu by sa bezpečnostné opatrenia museli sprísniť. "Buďme však optimisti. Nemecké orgány sú odhodlané nám pomáhať, všetko bude fajn," vyjadril nádej slovinský šéf UEFA.

Perišič si už dres Tottenhamu neoblečie.
Perišič bral v Tottenhame milión eur mesačne, v Hajduku má tento šialený plat! Zobraziť článok

Majstrovstvá Európy v Nemecku odštartujú 14. júna v Mníchove, finále je na programe 14. júla v Berlíne. Na turnaji sa v E-skupine predstavia aj Slováci. Mužstvo trénera Francesca Calzonu čaká prvý duel s Belgickom vo Frankfurte (pondelok, 17. júna), ďalší v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) proti víťazovi play off B-vetvy Ligy národov (Island, Bosna a Hercegovina, Ukrajina a Izrael). Na záver sa Slováci stretnú s Rumunskom opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna).  

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});