Pozrite sa, ktorý známy hokejista navštívil chalúpku deduška Večerníčka

Vrátil sa aspoň na chvíľku do detských čias. Reč je o bývalom úspešnom hokejovom útočníkovi Tomášovi Surovom (42).
  • Zdroj: Archív/TS

Vrátil sa aspoň na chvíľku do detských čias. Reč je o bývalom úspešnom hokejovom útočníkovi Tomášovi Surovom (42).

Vicemajster sveta z roku 2012 cez víkend zavítal do obce Nová Sedlica, kde stojí domček pripomínajúci rozprávkovú chalúpku deduška Večerníčka, ktorú pozná z televízie staršia i mladšia generácia.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Surový

V najvýchodnejšom kúte Slovenska, na mieste, kde aj líšky dávajú dobrú noc – v obci Nová Sedlica, stojí už niekoľko desaťročí malý roľnícky domček zastrešený slamenou strechou. Ten sa veľmi nápadne podobá rozprávkovej chalúpke deduška Večerníčka, známej mladšej i staršej generácii divákov z televíznej obrazovky verejnoprávnej televízie. Ide o národnú kultúrnu pamiatku postavenú s najväčšou pravdepodobnosťou na prelome 19. a 20. storočia.

Túto chalúpku pred pár rokmi zrekonštruovali a je veľkou atrakciou pre zvedavých návštevníkov. „Ani ja som návšteve chalúpke deduška Večerníčka neodolal,“ povedal na úvod s úsmevom pre Nový Čas bývalý hráč NHL a reprezentačný útočník Tomáš Surový.

„Pred pár rokmi som zachytil, že chalúpku ide zrekonštruovať a vtedy som si povedal, že raz si ju musím prísť osobne pozrieť. A keďže teraz pôsobím v Michalovciach ako asistent trénera a mali sme voľno, tak som si urobil výlet. Autom som to mal do Novej Sedlice zhruba hodinku,“ pokračuje Surový.

„Musím povedať, že chalúpka sa podobá tej rozprávkovej, ktorú poznám z detských čias, keď som pozeral Večerníček. Aspoň som sa na chvíľku vrátil do tejto doby. Domček bol zatvorený, dovnútra sa ísť nedalo, ale urobil som si fotku pred ním,“ dodal vicemajster sveta zo šampionátu vo Fínsku v roku 2012.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk