Svetový futbal ponoril do smútku: Zomrel legendárny útočník († 79)

Tragická správa zasiahla celý svet... Vo veku 79 rokov zomrel bývalý hviezdny reprezentant Talianska.

Tragická správa zasiahla celý svet... Vo veku 79 rokov zomrel bývalý hviezdny reprezentant Talianska.

Fotogaléria

Bývalý taliansky futbalový útočník Gigi Riva zomrel v pondelok vo veku 79 rokov. Úmrtie najlepšieho strelca v histórii národného tímu potvrdila Talianska futbalová federácia pre AFP.
 

Taliansky rekordér Gigi Riva
Strach o taliansku futbalovú legendu: Operácia srdca! Zobraziť článok

"Cítim nekonečný smútok, je to veľká strata. S Gigim ma spája toľko vecí, absolvovali sme spolu vojenskú službu, vyhrali sme ME v roku 1968. Mali sme skvelý vzťah," uviedol na adresu Rivu brankársky velikán Dino Zoff. K úmrtiu talianskeho zakončovateľa sa vyjadrila aj premiérka krajiny Giorgia Meloniová, ktorá povedala, že Riva písal históriu talianskeho futbalu.

Hráči Slovana zľava Adam Hrdina, Guram Kašia a Aleksandar Čavrič sa tešia z víťazstva.
Šokujúca informácia: Slovan si vraj zahrá prípravný zápas s ruským tímom Zobraziť článok

 

Talianska agentúra ANSA predtým v priebehu pondelka informovala, že Rivu museli po víkendovom kolapse hospitalizovať a mal sa podrobiť operácii srdca. "Stratil som brata, strávili sme spolu veľa rokov v Cagliari a s národným tímom. Stratil som niekoho, kto bol pre mňa dôležitý. Aj dnes sme spolu telefonovali, dobre som ho počul a ani som nevedel, že má problémy so srdcom," citovala ANSA jeho bývalého spoluhráča z Cagliari i reprezentácie Enrica Albertosiho.


 

Riva bol považovaný za jedného z najlepších kanonierov svojej doby. S Talianskom získal titul európskeho šampióna v roku 1968. O dva roky neskôr bol s krajanmi druhý na MS za Pelého Brazíliou. Štartoval aj na MS 1974. V reprezentácii zaznamenal 35 gólov v 42 stretnutiach a vedie historickú tabuľku strelcov pred Giuseppem Meazzom (33). V ankete Zlatá lopta prestížneho magazínu France Football obsadil v roku 1969 druhú priečku za krajanom Giannim Riverom a o rok neskôr skončil tretí. Kariéru ukončil v roku 1976.

Na snímke hráč Slovana Juraj Kucka (druhý vľavo) sa teší zo svojho druhého gólu.
Futbalový Slovan má posilniť majster českej ligy: Odídu dvaja mladíci?! Zobraziť článok

 

Na počesť strojcu jediného majstrovského titulu Cagliari z roku 1970 bude minúta ticha pred všetkými duelmi v talianskych súťažiach až do konca tohto týždňa, informovala Talianska futbalová federácia (FIGC).
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});