Kuriózny gól v našej extralige: Mal presný zásah Nitry platiť?

Nitrania na východe potvrdili formu, ktorú chytili v novom roku a štvorzápasovú víťaznú sériu Košičanov ukončili aj bez najproduktívnejšieho ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: ig/TASR)

Nitrania na východe potvrdili formu, ktorú "chytili" v novom roku a štvorzápasovú víťaznú sériu Košičanov ukončili aj bez najproduktívnejšieho hráča súťaže Samuela Bučeka, ktorý chýbal pre príjemné povinnosti.

Súboj tímov z hornej polovice tabuľky bol od úvodu najmä o bojovnosti a prvá tretina nepriniesla veľa gólových príležitostí. Spokojnejší boli po nej domáci. V 12. minúte ich poslal do vedenia Lunter, keď využil aj teč, ktorý zmiatol brankára Kašíka - 1:0.

Na snímke hráč Slovana Juraj Kucka (druhý vľavo) sa teší zo svojho druhého gólu.
Futbalový Slovan má posilniť majster českej ligy: Odídu dvaja mladíci?! Zobraziť článok

Nitrania si v úvode tretej časti vytvorili tlak a Okoličány strelou zo strednej vzdialenosti prekonal Janusa - 1:1. Ten istý hráč sa krátko na to dostal do ďalšej šance, ktorú síce Janus zmaril, no obranca Deyl ho natlačil do bránky a rozhodcovia následne uznali gól po konzultácii s videorozhodcom. Vydarenú päťminútovku hostí ukončil v 52. minúte Čederle, ktorý tečoval strelu Stachu - 1:3.

Fanúšikovia St. Louis zaskočili Majku Demitrovú špeciálnym darčekom.
Emotívne gesto rodiny zo St. Louis: Manželku Pavla Demitru († 36) zaskočili špeciálnym darom! Zobraziť článok

Spomenutý gól "corgoňov" sa stal predmetom diskusií, pričom otázku regulérnosti presného zásahu vyriešil Peter Jonák. "Po zakončení útočiacim hráčom Nitry mal brankár Košíc puk v lapačke, keď doňho v páde nechtiac vrazil brániaci spoluhráč. Brankár po kontakte so spoluhráčom smeroval do bránky, ktorú predtým, ako puk prešiel cez bránkovú čiaru, so spoluhráčom posunuli. V čase, keď prišlo k posunutiu bránky, hra ešte nebola prerušená. Keďže posunutie bránky spôsobil brániaci tím a puk v lapačke prešiel cez bránkovú čiaru priestorom, kde sa za normálnych okolností nachádza bránka, gól bol správne uznaný," vysvetlil pre Tipos Extraligu člen Komisie rozhodcov SZĽH.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});