Člen Vlhovej tímu: TOTO čaká Petru, budúca sezóna v ohrození?

Kondičný tréner Petry Vlhovej Šimon Klimčík prehovoril o zranení zo sobotňajšieho obrovského slalomu v Jasnej. Je v ohrození aj budúca ...

Kondičný tréner Petry Vlhovej Šimon Klimčík prehovoril o zranení zo sobotňajšieho obrovského slalomu v Jasnej. Je v ohrození aj budúca sezóna?

Fotogaléria

Sen sa premenil na najhoršiu nočnú moru! Petra Vlhová chcela predviesť na domácom kopci v Jasnej to najlepšie, čo dokáže, pred zrakmi svojich fanúšikov. No v úvode sobotňajšieho obrovského slalomu nepríjemne spadla a poranila si koleno. Zdravotníci ju zviezli na saniach a vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Ružomberku. Vyšetrenia potvrdili, že pre zranenie kolena už v tejto sezóne súťažiť nebude.

Vlhovú prišla do cieľa na saniach.
Príliš krutá lyžiarska sezóna! Koľko zranených hviezd ešte bude? Zobraziť článok

Je v ohrození aj budúca sezóna? "Rekonvalescencia po operácii krížneho väzu trvá od šesť po deväť mesiacov. Všetko sa uvidí neskôr," reagoval Vlhovej kondičný tréner Štefan Klimčík v rozhovore pre Športweb. Dodáva, že je to individuálne, ale priznáva, že takéto vážne zranenie môže zanechať aj stopy na psychike športovcov. "Niekto sa cez to rýchlo prenesie, iného to zloží a nikdy sa nevráti na pôvodnú úroveň. V prípade Vlhovej som optimista. Verím, že sa vráti ešte silnejšia," vidí Petrinu budúcnosť v pozitívnom svetle.

Petra Vlhová odcestovala do Švajčiarska, kde sa podrobí ďalším vyšetreniam a stanoví sa liečebný plán. Cieľom je, aby bola plnohodnotne pripravená súťažiť v budúcej sezóne. Klimčík však netají, že ju nečaká jednoduchá cesta: "Fakt je jeden, rekonvalescencia bude stáť veľmi veľa síl. Fyzických aj psychických. Petra je vo všetkom odhodlaná a motivovaná, vôbec sa nebojím. Bude robiť všetko preto, aby bola čo najrýchlejšie naspäť. Absolútne pripravená."

FOTO TU Petra Vlhová s priateľom Michalom - síce s barlami, ale s úsmevom na tvári

Uznávaný kondičný tréner, ktorý pripravuje napríklad aj ďalšieho rodáka z Liptovského Mikuláša, obrancu NHL Šimona Nemca, sa vrátil k samotnému momentu, keď Vlhová utrpela zranenie kolena. "Že je zle, som začal tušiť, keď zostala ležať v sieti. Nezdvíhala sa. Viete, ona je silný kus lyžiarky a keď sa nezdvíha na nohy, viem, že je to vážne. Na to, že je to žena, má celkom výrazne posunutý prah bolesti a nikdy sa neváľa po zemi len tak," spomínal na chvíle, keď celá Jasná zamrzla v hrobovom tichu. "A potom – keď som sledoval – ako ju nakladajú do vrtuľníka, mal som slzy v očiach. To si je človek potom už istý, že to nie je dobré. Strašná škoda," dodal Šimon Klimčík.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});