Ďalšia obrovská pocta pre Pavla Demitru (†36): Rodina hodila slávnostné buly! Tlieskal celý štadión

Hokejový tím z NHL St. Louis Blues si uctil prínos legendárneho slovenského hokejistu Pavla Demitru (†36). Spolu s Keithom Tkachukom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejový tím z NHL St. Louis Blues si uctil prínos legendárneho slovenského hokejistu Pavla Demitru (†36). Spolu s Keithom Tkachukom a Mikeom Liutom bol uvedený do klubovej siene slávy. Slávnostná chvíľa vyvrcholila symbolickým vhadzovaním, o ktoré sa postarala manželka Majka s deťmi Lucasom a Zarkou.

FOTOGALÉRIA: Ďalšia obrovská pocta pre Pavla Demitru (†36)

Demitra odohral v zámorskom tíme 494 zápasov, v ktorých zaznamenal 204 gólov a 289 asistencií. V Blues pôsobil od novembra 1996 do sezóny 2003/04. Trikrát reprezentoval farby klubu v zápase hviezd.

Stále figuruje na ôsmom mieste v počte gólov i asistencií v klubovej histórii, v troch sezónach dosiahol navyše 35-gólovú hranicu a bol súčasť tímu, ktorý postúpil v ročníku 2000/01 do semifinále play off. Počas svojho pôsobenia v klube získal aj Trofej Lady Byngovej pre najslušnejšieho hráča sezóny 1999/00. Demitra zahynul pri leteckom nešťastí v septembri 2011.

Na prijatie do klubovej siene slávy Blues musí mať hráč ukončenú kariéru v NHL. Podmienkou je tiež aspoň 200 zápasov alebo tri sezóny či zisk Stanleyho pohára alebo inej veľkej trofeje s Blues. Klubová sieň slávy bola založená vlani a uviedli do nej 14 osobností spomedzi hráčov, trénerov, funkcionárov a hlásateľov.

Blues uviedli do svojej siene slávy Pavla Demitru († 36)! Rodina na pódiu žiarila: Emotívne slová manželky Majky Zobraziť článok

Oslavné uvedenie nových troch mien do siene slávy vyvrcholilo ceremoniálnym buly pred zápas St. Louis Blues proti Washingtonu Capitals. Puk do stredu hracej plochy hodila spomínaná manželka Majka, ktorú doprevádzal syn Lucas s dcérkou Zorkou a ďalší dvaja hviezdni veteráni - Keith Tkachuk a Mike Liut. Na Demitru nezabudli ani fanúšikovia, ktorí slávnostné vhadzovanie ocenili vrelým potleskom. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk