Tréner Pini tesne po páde utešoval šokovanú Vlhovú: Nebol to najpríjemnejší rozhovor, ale…

Zachoval chladnú hlavu, aj napriek zlým správam. Bol to práve tréner Mauro Pini, ktorý sa postavil pred novinárov po ťažkom páde Petry ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Zachoval chladnú hlavu, aj napriek zlým správam. Bol to práve tréner Mauro Pini, ktorý sa postavil pred novinárov po ťažkom páde Petry Vlhovej, aby všetkým oznámil, že sezóna sa pre slovenskú kráľovnú svahov predčasne skončila. Pre samotnú Peťu je toto vôbec prvé veľké zranenie v kariére, no pre skúseného kouča nie je táto situácia vôbec ničím novým. Na otázku Nového Času o tom, či sa s ňou po páde už rozprával, odpovedal Pini jednoznačne – “áno, bola doslova v šoku”.

FOTOGALÉRIA: Najhoršie správy sa potvrdili: TAKTO dopadla Vlhová!

Mali ste už možnosť rozprávať sa s Petrou po páde? 

-Dvaja členovia tímu boli s Peťou priamo v nemocnici. Ja som mal možnosť sa s ňou rozprávať chvíľu na telefóne. Nebol to najpríjemnejší rozhovor, bola doslova v šoku. Ale je to silné dievča a už teraz sa teší na návrat na svahy.

Ako ste vnímali jej pád vy? 

-Všetci sme to videli v televízii. Nemal som čas analyzovať to hlbšie, no na začiatku sa mi zdalo, že to nebude vážne zranenie. Stačil však jeden zlý pohyb, kedy sa zbytočný tlak na koleno postaral o to, že máme dnes koniec sezóny. 

Petru Vlhovú previezli do nemocnice vrtuľníkom.
Najhoršie správy sa potvrdili: TAKTO dopadla Vlhová! Zobraziť článok

Podmienky boli dnes drsné, padali viaceré pretekárky… 

-Ale tak tomu bolo aj v Kranjskej Gore, s tým rozdielom, že tam bolo teplo a tu je zima. Svah bol v perfektnom stave. Nie je to prvýkrát, čo sme sa museli vysporiadať s podmienkami. Sme predsa špičkoví profesionáli, toto úlohu nehralo. 

Pre Petru to je vlastne prvé veľké zranenie v kariére… 

-Nie je to prvý, ani posledný krát, čo sa pretekárka zranila. Je to ťažké, ale je to súčasť našej práce. Musíme sa vedieť vysporiadať aj so zraneniami. Chce to hlavne čas… Veľa času… Ale celý tím stojí 100% za Petrou. 

Viete, kde sa bude dávať dohromady? 

-Už sme sa o tom s tímom bavili. Máme nejaké možnosti, pre ktoré sa momentálne rozhodujeme. Hneď, ako to bude jasné vás budeme o tom informovať. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});