Slovenský pohár v zimnom plávaní čaká 5. kolo: V Dunajskej Lužnej aj plavci z kanála La Manche

Slovenský pohár v zimnom plávaní sa chystá na svoje piate kolo, ktoré sa uskutoční na jazere Nové Košariská v Dunajskej Lužnej už tento ...
  • Zdroj: Ľadové Medvede Veľká voda o.z.

Slovenský pohár v zimnom plávaní sa chystá na svoje piate kolo, ktoré sa uskutoční na jazere Nové Košariská v Dunajskej Lužnej už tento víkend.

Čo je to zimné plávanie?

Preteky v zimnom plávaní sú jedinečnou disciplínou v plávaní v otvorenej vode, definovanej ako prírodné vodné prostredie, zahŕňajúce stojatú alebo tečúcu vodu (napr. rybníky, jazerá, rieky alebo vodné priehrady). Súťaže sa konajú v období od 1. októbra do 30. apríla, pričom teplota vody by mala byť v rozsahu od 0 °C do +8 °C. Vzhľadom na nevyspytateľné prírodné podmienky sú preteky prípustné aj pri vyššej teplote vody, čím sa zabezpečuje neprerušený priebeh súťaže.

Nemec (vľavo) a Slafkovský boli spolu pred zápasom aj na večeri.
Nemec pozval Slafkovského pred zápasom na večeru: Dal si zvláštne menu Zobraziť článok

Čo očakáva plavcov tento rok?

Teplota vody v Nových Košariskách by mala byť pod 4 °C, čo sľubuje vyššie výkonnostné stupne a lepšie body pre zimných plavcov. „Napriek tomu, že náš klub momentálne obsadzuje 4. miesto v priebežnom poradí v ročníku 2023/2024, plánujeme sa predstaviť v tomto kole ako silný tím a posunúť sa v tabuľke smerom nahor,“ uviedol Peter Blažek, predseda o. z. Ľadové Medvede Veľká voda.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});