Jasná sa stala baštou pre Shiffrinovú: Dôležitý odkaz Vlhovej!

Petru Vlhovú čaká po rokoch 2016 a 2021 tretia účasť na podujatí Svetového pohára v Jasnej a rovnako ako pred tromi rokmi aj teraz vstupuje ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Petru Vlhovú čaká po rokoch 2016 a 2021 tretia účasť na podujatí Svetového pohára v Jasnej a rovnako ako pred tromi rokmi aj teraz vstupuje do pretekov s tými najvyššími ambíciami.

FOTOGALÉRIA: Peťa Vlhová

Slovenská lyžiarka sa naladila na domáci slalom triumfom v Kranjskej Gore a druhým miestom vo Flachau a vysoké ciele má aj v obrovskom slalome, ktorý pod Chopkom v roku 2021 vyhrala.

"Pamätám si, že obrák vtedy dopadol na výbornú. Pritom sa mi v ňom predtým nedarilo, trápila som sa, nevedela som získať správny pocit na lyžiach, vôbec som nejazdila dobre, aj sebavedomie išlo trochu dolu. Prišli sme však do Jasnej, neurobila som nič zvláštne, ale zrazu to prišlo a dokázala som podať skvelé výsledky. V slalome to bolo tesné (druhé miesto, pozn. red.). Ten víkend mi naozaj vyšiel, veľmi som sa z toho tešila. Samozrejme, preteky sa konali v covidových časoch, bolo to trochu iné. Zvíťaziť v Jasnej bolo niečo neuveriteľné, jeden z mnohých snov, ktorý som chcela počas kariéry dosiahnuť," uviedla Vlhová počas štvrtkovej online tlačovej konferencie.

Liptovská rodáčka je v Jasnej doma. Svah dokonale pozná, má na ňom najazdené kilometre: "Trénovala som v Jasnej aj pred slalomom vo Flachau. Svah veľmi dobre poznám, vlastne už od detstva, najazdila som tu x kilometrov. Ale je dobré si ho vyskúšať pred pretekmi. Samozrejme, je to určitá výhoda. Mám dostatok skúseností. Trať bude náročná, obrák tu je celkom dlhý, špeciálne prechod od Priehyby dole, zákruta a posledná časť budú veľmi náročné. Verím, že podmienky sa do víkendu zlepšia, pretože teraz prší." Pre dážď nemohla Vlhová vo štvrtok ani trénovať na svahu, takže zostala na izbe, absolvovala len ľahší tréning a regenerovala: "Verím, že počasie sa v piatok umúdri a dáme už tréning na kopci."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});