Sponzor tlačí na Ester Ledeckú: Bude musieť zabaliť svoju obľúbenú disciplínu?

Tlačí na ňu sponzor. Ten má v tomto smere jasno. Češka Ester Ledecká (28) sa venuje okrem lyžovaniu aj snoubordingu. Hlavnému sponzorovi ...
  • Zdroj: SITA/AP

Tlačí na ňu sponzor. Ten má v tomto smere jasno. Češka Ester Ledecká (28) sa venuje okrem lyžovaniu aj snoubordingu. Hlavnému sponzorovi trojnásobnej olympijskej šampiónky sa ale nepáči, že v nabitej sezóne jazdí obe disciplíny, čo sa odzrkadľuje na jej zdraví.

FOTOGALÉRIA: Ester Ledecká

„Mojou víziou je, aby bola Ester najlešia na svete aj na lyžiach,“ má jasno Robert Trinkwalder z Red Bullu, hlavný sponzor českej reprezentantky.

Keďže v Rakúsku je lyžovanie športom číslo jedna, chce sponzor, aby Ledecká dosahovala dobré výsledky v tomto športe a aby dosku viac odkladala. Presuny sú náročné a trpí tým najmä chrbát Ledeckej.

Bývalá pretekárka Jana Wolnerová Gantnerová a Petra Vlhová.
Bývalá pretekárka otvára 13. komnatu svetového lyžovania: Boj na svahu s menštruáciou? Zobraziť článok

Včerajší paralelný slalom v Bad Gasteine jej na poslednú chvíľu vyhovorili vlastní ľudia.

Ester Ledecká.
Ledecká si môže pogratulovať: Vysokoškolský titul má vo vrecku! Zvažuje ešte niečo ťažšie Zobraziť článok

„Celý tím je proti tomu, aby tam išla, pretože to bolo teraz veľmi náročné. Keby to bolo na mne, tak to idem určite. Ibaže ja v tomto nie som veľmi dospelá, našťastie mám ľudí, ktorí mi poradia a zastavia ma, keď to vyzerá zle,“ povedala Ledecká pre iRozhlas.cz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});