Exreprezentant Michalík oslávil jubileum: Dal gól Realu, teraz čapuje pivo hosťom!

Čas letí a roky nezastavíte! Veľmi dobre to vie aj bývalý úspešný futbalový reprezentant Rastislav Michalík, ktorý včera oslávil jubilejných ...
  • Zdroj: TASR

Čas letí a roky nezastavíte! Veľmi dobre to vie aj bývalý úspešný futbalový reprezentant Rastislav Michalík, ktorý včera oslávil jubilejných 50 rokov.

Svoje najlepšie športové roky zažil v drese pražskej Sparty, kde získal aj dva české tituly a strelil gól aj slávnemu Realu Madrid. Pre denník Nový Čas si zaspomínal na svoju kariéru a prezradil aj to, že na tréningy vozil hviezdneho gólmana Petra Čecha a peniaze, ktoré zarobil, investoval do penziónu.

FOTOGALÉRIA: Rastislav Michalík

Hovorí sa, že vek je iba číslo. Ale cítia vaše kosti, že už máte 50-ku na krku?

Raz to prísť muselo. Mám 50-ku a to telo tomu aj zodpovedá za tie roky života a športovej driny. V hlave sa však rozhodne cítim na menej rokov, ale človek život nezastaví. Teraz je taká rýchla doba, že naozaj si to ani neuvedomíte a celý život vám ubehne ako voda.

Vaša kariéra bola spätá a úspešná najmä v Česku, a to v drese pražskej Sparty, kde ste získali nielen dva tituly, ale pravidelne hrali aj Ligu majstrov. Vnímate to ako svoj vrchol?

Určite áno. Hrať v tej dobe za Spartu bolo naozaj niečo výnimočné a navyše účinkovať v Lige majstrov, ktorá je po svetovom či európskom šampionáte považovaná za top. Mali sme vtedy skvelé mužstvo, na zápasoch boli plné tribúny, takže naozaj som si to užil a neľutujem. Boli to krásne časy.

Preslávil vás gól z roku 2001, keď ste ako jeden z mála Slovákov v histórii skórovali do siete slávneho španielskeho veľkoklubu Realu Madrid. Pamätáte si na to, ako ste prekonali Ikera Casillasa?

Na to sa veru zabudnúť nedá, keďže som vo svojej kariére veľa gólov nestrelil. Tento gól sa naozaj so mnou bude ťahať celý život. Pýtajú sa ma na to nielen médiá, ale aj bežní ľudia. A, áno, bol to asi môj životný gól, keď mi Libor Sionko dal krížnu prihrávku a ja som to ľavačkou trafil. Ale vtedy som to tak nevnímal. Môj syn mi dal nedávno aj nahrávku z toho zápasu, takže mám to aj uložené.

Na snímke Karim Benzema a slovenský reprezentant Milan Škriniar.
Stroskotá senzačný prestup Benzemu?! Rokovania skomplikoval Škriniar Zobraziť článok

Máte aj nejakú pamiatku na ten zápas?

V domácom súboji sme si s Realom dresy nemenili, ale z odvety v Španielsku mám dres od jedného z hráčov španielskeho tímu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk