Vinco Lukáč otvoril 13. komnatu: Otvorená spoveď o smrti manželky!

Bývalý československý hokejový reprezentant Vincent Lukáč (69) prehovoril o smrti manželky Evy.
  • Zdroj: Peter Jesenský, anc

Bývalý československý hokejový reprezentant Vincent Lukáč (69) prehovoril o smrti manželky Evy.

FOTOGALÉRIA: Vincent Lukáč

Dvojnásobný majster sveta oslávi vo februári 70. narodeniny. Zaradil sa medzi veľké osobnosti v hokejovej histórie. Svojho času bol oporou reprezentácie a VSŽ Košice. V roku 1982 si ho v drafte NHL vybral tím Quebec Nordiques, ale v zámorí si nikdy nezahral.

V rozhovore pre šport24.sk prehovoril o smrti milovanej manželky Evičky. „Ako jedna z mála na Slovensku zomrela na prasaciu chrípku. Neskutočný šok, dodnes tomu nechápem. Mala 55 rokov, nič jej dovtedy nebolo, bez rakoviny, bez porážky, bez cukrovky, či akýchkoľvek iných zdravotných problémov. Bola to zdravá, krásna žena, ktorá sa neustále smiala. Dokonca necelé tri týždne pred jej smrťou mi praskol žalúdočný vred a skoro som zomrel ja. Keď som vtedy ležal na posteli, hovorí mi: „Nie že mi zomrieš, čo budem bez teba robiť s dvomi deťmi, radšej nech umriem ja.“ A o osemnásť dní zomrela...,“ prezradil v rozhovore Lukáč.

Rodák z Košíc priznal, že s odchodom manželky sa zmieril, ale dodnes nemá rád Vianoce. Pripomínajú mu hrozné obdobie, počas ktorého prišiel o milovanú osobu. Eva Lukáčová zomrela 18. decembra 2009.

„Znenávidel som nemocnice, život, všetci si mysleli, že sa od žiaľu upijem k smrti. Najbližší mi dohovárali, aby som nebláznil, že mám stále pre koho žiť. Vďaka bratovi Jožkovi a zopár dobrým kamarátom som sa opäť postavil na nohy. Časom som si našiel priateľku Natálku, s ktorou sme spolu už deväť rokov, žijem so synom a som spokojný. Ako-tak som sa s odchodom manželky zmieril, aj keď spomienky z hlavy človek nevymaže. Aj z toho dôvodu Vianoce, krátko pred ktorými Evička zomrela, musím každý rok nejako prežiť. Nemám to obdobie odvtedy rád a chvalabohu sú tie posledné už za nami,“ vysvetlil po rokoch pre šport24.sk legendárny hokejista.

Vincent Lukáč sa zaradil medzi osobnosti československého hokeja. S národným mužstvom sa stal dvakrát majster sveta, v zbierka má aj striebro z olympijských hier. V 90. rokoch pracoval v HC Košice ako asistent a neskôr hlavný tréner. S klubom získal dva majstrovské tituly. V reprezentácii Slovenska robil asistenta Júliusovi Šuplerovi na MS v hokeji 1997. V roku 2004 bol uvedený do Siene slávy slovenského hokeja. V období 2010 až 2012 bol poslanec NRSR za stranu SNS.

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček počas pôsobenia v ruskej KHL.
Komentátor Záruba o Hudáčkovi: Mohol podporovať Rusko, ale... Šatan má postoj ako Fico Zobraziť článok

Na snímke Miroslav Šatan.
Šatan utiekol pred novinárom: Podráždený odkaz šéfa zväzu! Zobraziť článok

Bývalý slovenský hokejista Boris Valábik.
Boris Valábik o Slovákoch v KHL: Politika sa v kabíne nerozoberá Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});