Boris Valábik o Slovákoch v KHL: Politika sa v kabíne nerozoberá

Spoločnosť na Slovensku sa v ostatných týždňoch pri kauze okolo Júliusa Hudáčka rozdelila na dve polovice. Jedna časť verejnosti stojí ...
  • Zdroj: anc

Spoločnosť na Slovensku sa v ostatných týždňoch pri kauze okolo Júliusa Hudáčka rozdelila na dve polovice. Jedna časť verejnosti stojí za hráčmi v KHL, druhá ich rozhodnutie rázne kritizuje.

K citlivej téme sa nedávno vyjadril aj bývalý dlhoročný reprezentant Boris Valábik. „Čokoľvek poviem, polovicu ľudí nahnevám. Žiaľ, sme takto rozdelená krajina. Som človek, ktorý sa snaží pochopiť aj hráčov. Poviem pravdu, že sa nesnažím chápať Rusov, kvôli tomu, že napadli Ukrajinu,“ pustil sa do vysvetľovania v živom vysielaní pre Filipa Lengyela na sociálnej sieti Instagram.

Niekdajší úspešný obranca priznáva, že svoj postoj zásadne zmenil po tom, čo sa stal čerstvým otcom. Konflikt na území našich východných susedov odsudzuje. O čosi zhovievavejšie však nazerá na tému Slovákov v nadnárodnej lige. „Veľa chalanov poznám a neviem im ničiť životy tak, ako to dokáže niekto. Oni nerozoberajú geopolitiku, ale hokej. Hovorí sa, že hokejisti sú hlúpi. Niektorí sú, iní zasa nie. Rovnako ako policajti, požiarnici, právnici a aj politici. Prierez na Slovensku sú hlúpi a aj rozumní ľudia,“ hovorí 37-ročný rodák z Nitry.

Niekdajší robustný bek sa snaží pochopiť názory oboch rozpoltených táborov. Dobre si však uvedomuje, že spoločnosť si dokáže nájsť zámienku na kritiku stále. „Bol som v kabíne a viem, že politika je niečo, čo sa v nej nerozoberá. Aspoň ja som to nezažil. Mám svoj názor, nechcem však prilievať olej do ohňa,“ nechce vyvolávať zbytočné emócie Boris Valábik.  

Košický obranca Alex Breton zrejme prehovorí do januárového hlasovania o Krištáľový puk.
Obranca Košíc sa zaskvel výstavným sólom: Hráči Slovana iba v rolách štatistov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});