Komentátor Záruba o Hudáčkovi: Mohol podporovať Rusko, ale... Šatan má postoj ako Fico

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček (35) po rýchlom ukončení zmluvy v Kladne už zarezáva v nemeckom Frankfurte Löwen. Ku kauze ...
  • Zdroj: Getty Images

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček (35) po rýchlom ukončení zmluvy v Kladne už zarezáva v nemeckom Frankfurte Löwen. Ku kauze sa vyjadril aj český komentátor Róbert Záruba (56).

Majstrovstvá sveta v hokeji štartujú 10. mája, hostiť ich bude Česko. Slovenskí fanúšikovia sú už teraz zvedaví, či sa v národnom drese predstavia aj hokejisti z ruskej KHL. Záruba prezradil dôvod, prečo je to pre Slovensko veľmi citlivá téma.

„Hudáček žije na Slovensku, ktoré nie je tak striktné čo sa týka Ruska. Na Slovensku síce prebieha debata o tom, či majú povolať hráčov z KHL do reprezentácie na blížiace sa MS. Keďže Slovákom pôsobí značná časť elitných obrancov v Rusku je to pre nich citlivá téma.“

Ostatné dva hokejové šampionáty odohrali Slováci bez hokejistov z ruskej ligy. Hokejový zväz sa ešte oficiálne nevyjadril ako to bude tento rok. „Viem o tom, že prezident SZĽH Miroslav Šatan má na to iný názor ako napríklad vedenie českého zväzu. Vníma to v podstate veľmi podobne ako Róbert Fico,“ prezradil český komentátor.

Na snímke Miroslav Šatan.
Šatan utiekol pred novinárom: Podráždený odkaz šéfa zväzu! Zobraziť článok

Bývalý reprezentačný brankár Július Hudáček.
Česi chceli odpoveď na TIETO otázky: Hudáček odmietol reagovať! Zobraziť článok

Sven-Göran Eriksson
Trénerovi Erikssonovi zostáva rok života: Štipľavý odkaz milenky! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk