Komentátor Záruba o Hudáčkovi: Mohol podporovať Rusko, ale... Šatan má postoj ako Fico

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček (35) po rýchlom ukončení zmluvy v Kladne už zarezáva v nemeckom Frankfurte Löwen. Ku kauze ...
  • Zdroj: Getty Images

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček (35) po rýchlom ukončení zmluvy v Kladne už zarezáva v nemeckom Frankfurte Löwen. Ku kauze sa vyjadril aj český komentátor Róbert Záruba (56).

FOTOGALÉRIA: Július Hudáček

Legendárny hokejový komentátor si nemyslí, že Hudáček počas pôsobenia v Baryse Astana podporoval Rusko, ktoré takmer dva roky vedie vojnu proti Ukrajine.

„Zúčastnil sa však akcií, kde mohlo k podpore Ruska dôjsť. Už len to, že hráte na štadióne, kde vás pri vstupe víta obrovské písmeno Z o niečom vypovedá. Ako hráč s tým však nemohol niečo robiť. Osobne mám teda za to, že úmysly Hudáčka boli úprimné, aj jeho spoveď v otvorenom liste, ale podieľal sa na tom, hoci nevedomky," povedal Záruba v rozhovore pre český iRozhlas.

Slovenský brankár sa chce brániť súdnou cestou. V otvorenom liste uviedol, že mu poškodili meno. „Viem o tom, že si Hudáček zháňal právnika, aby sa mohol súdiť s ľuďmi, ktorí ho, podľa jeho názoru, ohovárali alebo mu zhoršili povesť. To či sa prípadu ujme nejaký právnik je už druhá vec,“ uviedol legendárny komentátor.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk