Tomáš Tatar si po prestupe do Seattlu hokej užíva, ale... Dom v zámorí si už nekúpim!

Priniesol im šťastie! Odkedy vymenili z Colorada do Seattlu útočníka Tomáša Tatara (33), jeho nový tím v posledných desiatich dueloch ...
  • Zdroj: Getty Images

Priniesol im šťastie! Odkedy vymenili z Colorada do Seattlu útočníka Tomáša Tatara (33), jeho nový tím v posledných desiatich dueloch zakaždým bodoval.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar

Dokonca má osemzápasovú víťaznú sériu. Slovenský hokejista v rozhovore pre Nový Čas prezradil, ako sa cíti v novom prostredí a aj to, či si plánuje zadovážiť vlastné bývanie...

Po vašom príchode z Colorada do Seattlu tím desäťkrát po sebe bodoval a posledných osem duelov aj zvíťazil. Takže vládne v kabíne spokojnosť?

Keď som do klubu prišiel, neboli sme v ideálnej pozícii, ale teraz sa nám darí a som šťastný za celú organizáciu, že sme sa dostali na víťaznú vlnu a získavame veľmi cenné body potrebné na účasť v play-off. Hráme teraz naozaj veľmi dobrý hokej a získali sme hlavne tie body, ktoré tím v úvode ročníka stratil.

Cieľom je teda účasť v play-off?

Takúto ambíciu má každý tím, ktorý vstupuje do nového ročníka a Seattle je medzi nimi tiež. Teraz sme naozaj na dobrej ceste to splniť, ale musíme všetci tvrdo makať a pokračovať v nastolenom trende. Nebude to však ľahké, pretože súťaž je veľmi vyrovnaná, zápasy idú v rýchlom slede a sú naozaj náročné.

V čom to je, že mužstvo sa dostalo na víťaznú vlnu? Na súpiske nie sú totiž veľmi veľké hviezdy. Je to o kolektíve?

Veľké hviezdy možno nie, ale dovolím si tvrdiť, že máme štyri vyrovnané formácie, ktoré by v iných mužstvách hrali druhé útoky, a to je naša sila. Súperom sa hrá proti nám ťažko, keď každá formácie vie tvoriť a dokáže skórovať.

Po výmene z Colorada ste chytili doslova druhý dych. Tešíte sa opäť z hokeja?

Bol som, samozrejme, frustrovaný z môjho pôsobenia v Colorade, pretože pred podpisom kontraktu mi boli povedané isté veci, ale realita bola iná. Trávil som málo času na ľade a nemal som z hokeja radosť. Nevyšlo to podľa predstáv, ale teraz mám pred sebou novú výzvu a som šťastný. Naozaj, po príchode do Seattlu mám z hokeja opäť radosť.

Bolo v hre viac klubov alebo iba Seattle?

Počul som, že ich bolo viacero, ale v Seattle zabojovali najviac. A bolo to asi aj preto, že im chýbali v tom čase štyria útočníci, takže potrebovali posilniť ofenzívu.

Julo Hudáček po víťazstve zabával fanúšikov.
Obrat v kauze Hudáčka? V Nemecku skandovali po zápase jeho meno, v Česku sa obuli do Jágra Zobraziť článok

Hráte v prvej formácii a aj presilovky, takže ste spokojný s vyťaženosťou?

Mojou prioritou je, aby som hrával a bol prospešný pre tím. V Colorade som sa zopárkrát dokonca dostal mimo zostavy, a to ma mrzelo najviac. Áno, hrám v prvom útoku, hrám dosť a je to pre mňa bonus. Ale ako hovorím, priorita je to, aby sa klubu darilo.

Aká je vlastne vaša úloha v mužstve?

Tréner so mnou hlavne komunikuje a cítim sa v tomto klube naozaj komfortne. Dôležité pre mňa je aj to, že je tu skvelá partia a chalani ma prijali super.

A čo život mimo hokeja? Je to veľký rozdiel oproti Coloradu?

Seattle je väčšie mesto, takže je tu aj rušnejší život, ale zase na druhej strane tu viac prší. Niekedy aj 20 dní v mesiaci, ale je tu oceán a príroda je tu krásna. Má to svoje čaro.

Za pár rokov je to vaša štvrtá destinácia v NHL. Sťahovanie vás neubíja?

(smiech) Ubíja, ubíja... Už ani neviem, kde mám v zámorí všetky veci. Ale taký je život športovca.

Takže po pôsobení vo Vegas, kde ste si kúpili dom a o pár hodín vás vymenili do Montrealu, si už dom nekupujete?

To už radšej nie. Jedine, že by som ešte podpísal nejaký dlhodobejší kontrakt.

Dorazila po prestupe za vami už aj vaša snúbenica Veronika?

Áno. Vianočné sviatky sme ešte strávili v Colorade, ale teraz sme už tu v Seattle.

Do hokejového Prešova sa vrátila známa legionárska tvár.
Prešov hlási veľkú posilu: Prichádza Rus so skúsenosťami z KHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});