Pellegrini reaguje na kauzu Hudáček: Je to neúprimné a pokrytecké!

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa vyjadril ku kauze okolo bývalého reprezentačného brankára Júliusa Hudáčeka.
  • 7Galéria
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR, anc)

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa vyjadril ku kauze okolo bývalého reprezentačného brankára Júliusa Hudáčeka.

Fotogaléria

Peter Pellegrini zverejnil na sociálnych sieťach video, v ktorom sa vyjadruje ku kauze okolo Júliusa Hudáčka. V úvode videa odsúdil vojnu.

Dosluhujúci predseda predstavenstva Dukly Trenčín Miloš Radosa múti vody v slovenskom hokeji.
Po útokoch na Šatana a Hudáčka oficiálne skončil: Miloš Radosa sa lúči s Duklou Trenčín Zobraziť článok

"Som proti akejkoľvek vojne! Odsudzujem vojenský konflikt na Ukrajine, zomierajú pri nom tisíce ľudí, o to viac ma mrzí, ak sa ničia ľudské životy absolútne nevinných ľudí, ktoré nemajú absolútne nič spoločné s týmto konfliktom," povedal Pellegrini.

Hudáček podnikol právne kroky.
Hudáčkovi došla trpezlivosť! Malá dcérka chodí domov s plačom: Súd s Radosom?! Zobraziť článok

"Príkladom je výborný slovenský brankár Július Hudáček, ktorý hrával donedávna v KHL, rozhodol sa odísť z KHL, ale v Česku bol vystavený bezprecedentným útokom a obviňovaniu z podpory ruskej agresie. Je neskutočné, v akej dobe to žijeme, prestali sme hľadať mieru pre realitu. Nevážime si životy ludi a sme ich schopní nielen zbraňami, ale aj slovami ničiť, čo ma nesmierne mrzí," pokračoval predseda NRSR.

"Slováci v KHL su obviňovaní z vojny, pritom Rusi hrajú v NHL – žijeme v pokryteckej dobe. Keď v NHL môže hrať Rus, ale v KHL nemôže hrať Slovák. Keď niekto tvrdi, že by nemali reprezentovať Slovensko, je to neúprimné, je to pokrytecké. Nikomu nenapadne, že by v USA podporovali ruskú agresiu, pritom v NHL hrá viac ako 50 rusov. Prosím, preberme sa, vráťme sa k triezvemu pohľadu na svet, hľadajme pravdu, žime dôstojne. Neničme životy nevinných  ľudí – ani zbraňami, ani slovami."

Na snímke slovenskí hokejisti sa tešia z gólu v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár.
Príprava hokejistov pred MS? Zahrať si vraj máme proti Rusku! SZĽH reaguje Zobraziť článok

"Július, vám odkazujem, že vždy budem stáť na strane nevinných ľudí, vždy budem chrániť našu krajinu. Prosím všetkým tým ľuďom, ktorí vás nezmyselne a pokrytecky obviňujú to prepáčte,“ povedal Pellegrini.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});