Hit Dakaru 2024: Pop-artové autíčko so ženskou posádkou!

Divo sfarbená kačica z Česka je hitom Dakaru. Riadi ju dve dámy, jedna so slávnym priezviskom so svojim divoko – ak chcete pop-artovo ...

Divo sfarbená kačica z Česka je hitom Dakaru. Riadi ju dve dámy, jedna so slávnym priezviskom so svojim divoko – ak chcete pop-artovo – sfarbeným vozidlom sú vďačným objektom fotografov zo všetkých kútov sveta. Magnetom objektívov a hitom sociálnych sietí.

Fotogaléria

 

Aj preto, že oficiálny kanál Rallye Dakar o nich natočil trojminútový príspevok, čo českú ženskú posádku Barbora Holická a Lucia Engová a ich „kačicu“ preslávilo naozaj na celom svete. „Tie reakcie sú krásne. Každý si fotí naše auto, žiadne porsche,“ vystanuje sa vodička historického Citroënu 2CV Holická, ktorá desať rokov jazdí raly, preteky do vrchu a vždy snívala o Dakare. Vlani tam bola ako diváčka a tento rok sa rozhodla štartovať v triede Klasik, populárnej veteránskej kategórii.

„České duo vnieslo do tohtoročného ročníka šmrnc,“ píše sa na stránke podujatia.

Inak autíčko Češiek je z roku 1979, prešlo čiastočnými úpravami a dostalo atraktívny dizajn. O ten sa postarala pop-artový umelec Josef Rataj, ktorý ho vyzdobil aj radom srdiečok. „Pretože do toho dávame srdce,“ vysvetľuje Holická, ktorej navigátorkou je Lucia Engová, ktorá pochádza z fakt motoristickej rodiny: otec Břetislav bol v 80. rokoch skvelým pretekárom, brat Tomáš to dotiahol až do formule 1 a sám pred troma rokmi okúsil Dakar. Lucia s parťáčkou majú jediný cieľ: dôjsť do cieľa!

 

Odporúčame z TIVI.sk
 
});