Tiká prestupová bomba v NHL: Spomína sa aj Nemec!

Vybuchne v NHL prestupová bomba? V prestupových špekuláciách zámorských expertov sa spomína aj obranca Šimon Nemec!

Vybuchne v NHL prestupová bomba? V prestupových špekuláciách zámorských expertov sa spomína aj obranca Šimon Nemec!

Fotogaléria

S príchodom nového roku tradične v zámorskej NHL silnejú prestupové špekulácie a s blížiacou sa prestupovou uzávierkou (8. marca) sa skutočne aj dejú zaujímavé výmeny. Napokon, len nedávno Philadelphia vymenila hviezdu nedávnych MS do 20 rokov vo Švédsku Cuttera Gauthiera do Anaheimu. Na zozname top kandidátov na výmenu pred trade deadline (záver prestupového obdobia) je aj hviezdny obranca Calgary Noah Hanifin.

Regenda už naplno trénuje na ľade a čoskoro sa vráti aj do zostavy.
Regenda už vyše mesiaca chýba svojmu tímu: Kedy sa vráti na ľad? Zobraziť článok

Hanifinovi končí po tejto sezóne zmluva s platom 4,95 mil. dolárov na sezónu a môže sa stať voľným hráčom. Jeho kontrakt obsahuje modifikovanú klauzulu o nevymeniteľnosti, má zoznam ôsmich tímov, do ktorých ho nemôžu poslať. Nedávno zámorský expert Travis Yost z TSN priniesol zaujímavé informácie o tom, prečo by bol Hanifin ideálnym kandidátom na výmenu do New Jersey Devils.

 

 

Má nielen obrovskú kvalitu, ktorá by značne posilnila modrú čiaru Devils, ale navyše New Jersey prišlo dlhodobo o dvoch elitných zadákov - Dougieho Hamiltona a Jonasa Siegenthalera. Po Hamiltonovom zranení sa do NHL dostal slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý pravidelne nastupuje v prvej obrane "diablov" a podáva skvelé výkony. Nedávno sa však zranil aj jeho spoluhráč z prvej obrany Siegenthaler, ktorý má po blokovaní strely zlomenú nohu.

"Hanifin by bol v trojke najlepších obrancov a je to excelentý korčuliar, ktorý dokáže pomôcť vo všetkých situáciách. Celkovo to nie je fyzický hráč, ale jeho všestrannosť a sebavedomie pri hre s pukom z neho robia perfektnú voľbu pre Devils, ktorí chcú hrať v tempe," argumentuje Yost, prečo je Hanifin výborná alternatíva pre New Jersey, ktoré má problém so zraneniami obrancov.
 
Calgary sa začiatkom sezóny snažilo dohodnúť s Hanifinom na novej zmluve, ale nepodarilo sa. Šanca, že bude vymenený do konca prestupového obdobia, je vysoká. "Mať hráča ako je Hanifin k dispozícii na polovicu sezóny znie oveľa lepšie, ako ho získať v druhom marcovom týždni," uvažuje zámorský expert.
 
Martin Pospíšil (Calgary) a Joonas Korpisalo (Ottawa)
Pospíšil bodoval tretíkrát v rade: A ukážkovo zostrelil hviezdneho Tkachuka! Zobraziť článok
 
New Jersey naozaj nemá na čo čakať. Jeho obranu trápia zásadné absencie a je to tím, ktorý nielen chce postúpiť do play off, ale aj zaútočiť na Stanleyho pohár. Záujem o Hanifina by dával veľký zmysel. Otázkou však zostáva cena. Je jasné, že obranca jeho kalibru by nebol lacný. Na túto tému diskutovali odborníci z kanadskej televízie Sportsnet Elliotte Friedman a Jeff Marek a reč prišla aj na Šimona Nemca.
 
Nemec je jedným z najcennejších aktív, aké Devils vlastnia. Podľa Friedmana by ho neobetovali za veterána do obrany. Nakoľko do jedného - dvoch rokov môže byť dvojka draft 2022 lepšia ako 50 - 75 % obrancov v NHL a nedávalo by zmysel obetovať ho za staršieho hráča.
 
 

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});