Bývalá pretekárka otvára 13. komnatu svetového lyžovania: Boj na svahu s menštruáciou?

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) vyhrala nedeľný slalom Svetového pohára v Kranjskej Gore dominantným spôsobom.
  • 9Galéria
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar, SITA/AP

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) vyhrala nedeľný slalom Svetového pohára v Kranjskej Gore dominantným spôsobom.

Fotogaléria

Na druhé miesto odsunula Nemku Lenu Dürrovú, ktorá zaostala o 72 stotín, tretia skončila prekvapujúco Američanka AJ Hurtová, ktorá sa prvýkrát v kariére postavila na pódium. Vlhová tak zaknihovala tretí triumf v sezóne a celkovo 31. v prestížnom seriáli. Klobúk pred ňou zložila aj bývalá pretekárka Jana Wolnerová Gantnerová (34) a nebála sa porozprávať aj o citlivých témach svetového ženského lyžovania...

Vlhová cez víkend využila vypadnutie líderky SP Mikaely Shiffrinovej. V priebežnom poradí disciplíny stiahla manko na Američanku zo 105 na päť bodov, druhá je aj v celkovej klasifikácii, za Shiffrinovou zaostáva o 207 bodov.

Liptáčka v cieli oblievala perlivým mokom všetkých naokolo.
Vlhovej víťazný hetrik v Slovinsku: Erupcia radosti, šampanské striekalo všade naokolo Zobraziť článok

„Petra v nedeľu vyhrala, ale vyhrala nie kvôli tomu, že išla fantasticky slalomovo, ale hlavne kvôli tomu, že je to veľká taktička. Podarilo sa jej prebojovať traťou, ktorá bola extrémne náročná a rozbitá pre dievčatá s vyššími číslami. Dávam pred ňou klobúk dole, teším sa, že je naspäť,“ zhodnotila pre Nový Čas Wolnerová Gantnerová a zároveň podčiarkla dôležitosť extrémne náročných podmienok.

„S počasím sa nedalo nič robiť, ale hlavný problém bol, že pretekárky divoko jazdili cez rôzne diery a nedokázali tak poriadne ukázať, čo v nich je. Nevedeli predviesť svoju jazdu, pretože bojovali s traťou. Peťa sa s tým vyrovnala najprofesionálnejšie a na našu veľkú radosť aj najrýchlejšie,“ dodala s tým, že Vlhová robí túto sezónu slovenským fanúšikom radosť konzistentne.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk