Veľká výzva: Slovenskú reprezentáciu preverí Haalandovo Nórsko

Súperom slovenskej futbalovej reprezentácie v druhom prípravnom zápase v marcovom asociačnom termíne bude 26. marca 2024 reprezentácia ...
  • 7Galéria
  • Zdroj: koláž Športový Čas (foto: NORTHFOTO, TASR)

Súperom slovenskej futbalovej reprezentácie v druhom prípravnom zápase v marcovom asociačnom termíne bude 26. marca 2024 reprezentácia Nórska.

Fotogaléria

Výkop stretnutia na Ullevaal Stadion v Osle je stanovený na 18.00 h. Tri dni predtým privíta mužstvo trénera Francesca Calzonu v Bratislave na Národnom futbalovom štadióne národní tím Rakúska. Informoval o tom oficiálny portál futbalsfz.sk.
 

Futbalisti Golden Lion leteli na zápas takmer 7000 kilometrov.
Na zápas leteli sedem tisíc kilometrov, domov sa vracali s riadnym debaklom Zobraziť článok

Slovensko odohralo so severanmi doteraz štyri vzájomné zápasy s bilanciou jedno víťazstvo a tri prehry, so skóre 5:1 v prospech Nórov. Dejiskom marcového zápasu bude opäť domovský stánok nórskej reprezentácie - Ullevaal Stadion v Osle.
 

Na snímke tréning hráčov klubu MFK Dukla Banská Bystrica počas štartu zimnej prípravy.
Bystričania začali prípravu bez kapitána Polievku: Prestup? Jasný odkaz z klubu! Zobraziť článok

Doteraz jediné víťazstvo slovenského výberu sa viaže k reprezentačnej rozlúčke bývalého obrancu Jána Ďuricu v novembri 2017. Slováci na Štadióne Antona Malatinského v Trnave zdolali Nórov gólom stredopoliara Stanislava Lobotku 1:0. Naposledy sa súperi stretli na Ullevaal Stadion pred dvoma rokmi. V prvom zápase kalendárneho roka 2022 zvíťazili domáci nad tímom pod vedením Štefana Tarkoviča 2:0 po presných zásahoch Erlinga Haalanda a Martina Ödegaarda.
 

Aj piaty vzájomný duel Slovákov s Nórmi bude mať prípravný charakter, zaujímavosťou je, že Nórsko nebolo nikdy súperom Slovenska v kvalifikáciách o postup na ME alebo MS.

 

Vzájomné zápasy Slovenska s Nórskom:
        Nórsko - SLOVENSKO 2:0 (25. mája 2000/Oslo)
        SLOVENSKO - Nórsko 0:1 (3. marca 2010/Žilina
        Slovensko - Nórsko 1:0 (14. novembra 2017/Trnava)
        Nórsko - Slovensko 2:0 (25. marca 2022/Oslo)
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});