Pospíšil bodoval druhýkrát v rade, Ružička nehral: Calgary prehralo na ľade Chicaga

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) si v zámorskej NHL pripísal asistenciu, no jeho Calgary prehralo na ľade Chicaga 3:4. V zostave ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) si v zámorskej NHL pripísal asistenciu, no jeho Calgary prehralo na ľade Chicaga 3:4. V zostave hostí chýbal Adam Ružička (24).

Washington s obrancom Martinom Fehérvárym vyhral doma nad Los Angeles 4:3.

Pospíšil bodoval v druhom dueli za sebou a na konte má deväť bodov (4+5) v 28 stretnutiach. Proti Chicagu sa podieľal na prvom góle hostí v 14. minúte, keď v útočnom pásme úspešne napádal a stál pri zrode akcie, po ktorej Nazem Kadri vyrovnal na 1:1. Flames ešte v polovici zápasu viedli, no domáci potom zaznamenali tri góly za sebou a v prvom vystúpení bez zraneného Connora Bedarda dokázali zastaviť päťzápasovú šnúru prehier. Colin Blackwell k tomu prispel dvoma gólmi a asistenciou. Pospíšil odohral 10:52 min, okrem asistencie mal jednu strelu, plusový bod a odsedel si dve minúty za podrazenie.

Washington uspel v súboji s Los Angeles a po dvoch predchádzajúcich prehrách bodoval naplno. Fehérváry bol s minutážou 21:28 druhý najvyťaženejší hráč Capitals, pripísal si plusový bod, jednu strelu a štyri hity. Viac ako on odohral iba jeho spoluhráč z elitnej obrannej dvojice Washingtonu John Carlson, ktorý 53 sekúnd pred treťou sirénou rozhodol o triumfe svojho tímu. Domáci prehrávali 1:2 i 2:3, ale v závere tretej tretiny sa im podarilo skóre otočiť. Prvý trojbodový zápas v kariére má za sebou Nicolas Aube-Kubel (1+2), Alex Ovečkin mal asistenciu a natiahol svoju bodovú šnúru na päť stretnutí. Brankár Darcy Kuemper predviedol 38 úspešných zákrokov. Dva góly za Los Angeles dal Kevin Fiala, no jeho tím prehral piaty duel v sérii.

Winnipeg si pripísal šiesty triumf za sebou, keď uspel na ľade Arizony 6:2. Mark Scheifele k tomu prispel dvoma presnými zásahmi, Nikolaj Ehlers sa predviedol gólom a asistenciou. Michael Rasmussen rozhodol 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny o víťazstve Detroitu v aréne Anaheimu 3:2. Pre domácich to bola piata prehra za sebou, neodvrátili ju ani dva góly Trevora Zegrasa.

NHL - výsledky:

Chicago - Calgary 4:3

Góly: 5. Blackwell (Tinordi, Murphy), 33. Kurashev (Dickinson, A. Vlasic), 35. Zajcev (Blackwell, Tinordi), 55. Blackwell (Sanford, Zajcev) – 14. Kadri (Hanifin, Pospíšil), 24. Mangiapane (Huberdeau, Weegar), 56. Kadri (Huberdeau, R. Andersson) /Pospíšil za hostí 0+1/

Washington - Los Angeles 4:3

Góly: 25. Dowd (Aube-Kubel, Carlson), 36. D. Strome (Ovečkin, Pacioretty), 49. Aube-Kubel (Dowd), 60. Carlson (Malenstyn, Aube-Kubel) – 28. Kempe (Doughty, Kopitar), 34. Fiala (Danault, M. Anderson), 42. Fiala (Byfield)

Arizona - Winnipeg 2:6

Góly: 29. Schmaltz (Keller, Dermott), 53. Guenther – 18. Namestnikov, 24. Ehlers (Samberg, Schmidt), 35. Perfetti, 46. Scheifele (Ehlers), 59. Scheifele (Vilardi), 60. Lowry (Niederreiter, Appleton)

Anaheim - Detroit 2:3

Góly: 1. Zegras (Terry, Henrique), 44. Zegras (Fowler, Drysdale) – 12. Larkin (Perron, Gostisbehere), 23. Veleno (Copp, Chiarot), 59. Rasmussen (Seider, Raymond)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk