Český expert sa ostro pustil do Júliusa Hudáčka: Správa sa ako mladý a sprostý!

Prestup Júliusa Hudáčka (35) do českého Kladna rozdelil hokejovú obec na dve polovice. Zatiaľ čo jedna s tým nemá problém, druhá je proti. ...
  • Zdroj: Instagram/@rytirikladno

Prestup Júliusa Hudáčka (35) do českého Kladna rozdelil hokejovú obec na dve polovice. Zatiaľ čo jedna s tým nemá problém, druhá je proti. Dôvod? Jeho predchádzajúce pôsobenie v ruskej KHL. Medzi najväčších kritikov nového podpisu klubu legendárneho Jaromíra Jágra (51) patrí aj odborník Jakub Koreis, ktorý si nebral servítku pred ústa.

FOTOGALÉRIA: Július Hudáček

Niekdajší slovenský reprezentačný brankár sa dohodol s „rytiermi" na spolupráci do konca sezóny, pričom prvýkrát sa na lavičke objavil v stredu v zápase na ľade Hradca Králové. Pochopiteľne, jeho prítomnosť neunikla pozornosti televízie O2 TV Sport.

„Je to zlé! Ten hráč pred sezónou deklaroval, že preferuje pôsobenie v Rusku, ktoré mu napokon nevyšlo, a tak skončil v Kladne. Nedokážem si predstaviť, ako niekto môže dobrovoľne ísť hrať hokej do krajiny, ktorá ohrozuje našu západnú civilizáciu jadrovými zbraňami. Pre mňa je to úplne nepochopiteľné,“ začal svoj výživný monológ v prestávkovom štúdiu spomínaný Koreis.

Švédski hokejisti potešili svojich fanúšikov.
Českí mladíci nezopakovali minuloročný postup: Do finále smeruje domáci výber Zobraziť článok

To ale nebolo všetko. Niekdajšia draftová devätnástka z roku 2002 postupne preradila na vyšší prevodový stupeň a poriadne sa oprela do Hudáčka. „Privrel by som oči, keby to bol 22-ročný chlapec. Poviem si, že je mladý a sprostý. Ale že to má za potrebu Hudáček, ktorý hrá celú kariéru v Európe a musel si zarobiť obrovské peniaze?“ pokračoval známy hokejový expert.

Okrem iného skritizoval aj samotný klub z Kladna, ktorý mal podľa neho slovenského brankára odmietnuť čisto z morálneho hľadiska. „O tom by mal byť hokej. Mal by vytvárať vzory pre deti a mládež. Mali by sme dať deťom jasne najavo, aké sú základné hodnoty našej spoločnosti. Hudáček išiel hrať do KHL a dobrovoľne sa stal nástrojom ruskej propagandy iba pre to, aby si zarobil tie peniaze. Podľa mňa by sme sa mali proti tomu jasne vymedziť,“ dodal na záver.

Na snímke Maxim Štrbák (vľavo) smúti po vypadnutí na MS a Boris Valábik.
Valábik o rozhodujúcom kikse Štrbáka: TOTO je definitívnou smrťou hokejistu! Zobraziť článok

Na snímke bývalý slovenský reprezentačný brankár Július Hudáček.
Brankár Hudáček mieri do Česka, podpísal do konca sezóny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});