Kylian Mbappé prelomil mlčanie: Uzavrel som dohodu!

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (25) prehovoril o svojej horúcej prestupovej ságe. Zotrvá v PSG alebo definitívne odíde?
  • Zdroj: SITA/AP

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (25) prehovoril o svojej horúcej prestupovej ságe. Zotrvá v PSG alebo definitívne odíde?

FOTOGALÉRIA: Kylian Mbappé

Futbalisti Paríža St. Germain vyhrali na domácej pôde francúzsky Superpohár proti FC Toulouse 2:0. Jednou z hviezd parížskeho tímu bol Mbappé, ktorý skóroval a po záverečnom hvizde hrdo zodvihol pohár pre víťazov. Viac sa ale po zápase hovorilo o jeho odchode z klubu.

Mbappého zmluva s PSG končí 30. júna 2024, no obsahuje klauzulu o predĺžení o ďalší rok. Môže si ju aktivovať sám hráč, ktorý drží klub v napätí už mesiace. Preto niet divu, že po triumfe v Superpohári dostal veľa otázok ohľadom svojej budúcnosti. „Ešte som sa nerozhodol,“ stroho vyhŕkol v mixzóne pred novinármi a dodal: „Minulé leto som uzavrel diskrétnu dohodu s prezidentom klub. Bez ohľadu na moje rozhodnutie musíme chrániť všetky strany a zachovať pokoj a dobrú atmosféru v klube.“

Podľa informácií El Chiringuito sa 25-ročný útočník rozhodol zmluvu nepredĺžiť. To znamená, že 1. júla bude voľným hráčom a v januári bude môcť rokovať o podmienkach zmluvy s novým klubom. Očakáva sa, že Real Madrid situáciu využije vo svoj prospech a útočníka privíta s otvorenou náručou. Sám hráč v minulosti viackrát zdôraznil túžbu hrať v španielskom klube. Francúzsky denník L'Equipe už skôr informoval, že všetky formality by mohli byť dokončené v prvej polovici januára.

Na snímke legenda Christophe Dugarry a Kylian Mbappé.
Drsné slová na adresu Mbappého: Ufňukaný chlapec, musí vypadnúť preč! Zobraziť článok

 Na snímke v pozadí uprostred hore slovenský futbalista Paríža St. Germain Milan Škriniar oslavuje víťazstvo.
Milan Škriniar získal prvú trofej s PSG, duel nedohral Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});