Slová obrovskej chvály: Nemec je ako ťažný kôň, porazil aj Bedarda, znie z NHL!

Šimon Nemec (19), ktorý bol dvojkou draftu NHL v roku 2022, je v najlepšej hokejovej lige sveta druhým najvyťažovanejším nováčikom.

Šimon Nemec (19), ktorý bol dvojkou draftu NHL v roku 2022, je v najlepšej hokejovej lige sveta druhým najvyťažovanejším nováčikom.

Fotogaléria

Šimon strávil na ľadovej ploche v priemere 20 minút a 51 sekúnd, pričom od svojho debutu v profilige začiatkom decembra odohral za New Jersey 14 stretnutí. Za tento čas si na svoje konto pripísal 5 bodov za jeden presný zásah a 4 asistencie.

"Tento 19-ročný obranca je ako ťažný kôň od debutu v NHL. Dvojka draftu z roku 2022 pravidelne strávi v presilovkách 1:05 min a v oslabení 1:06 min.S Nemcom na ľade hráči New Jersey kontrolovali 55,5 percenta streleckých pokusov súpera v hre piatich proti piatim," znelo vyjadrenie na oficiálnom webe profiligy.

Na snímke Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Vlhová pred najbližším slalomom: TOTO povedala o rivalite so Shiffrinovou Zobraziť článok

V štatistike vyťaženosti medzi nováčikmi tak Nemca predbehol len obranca Brock Faber (21) z Minnesoty Wild, ktorý počas 35 duelov strávil na ľadovej ploche v priemere 24 minút a 38 sekúnd.

Šimon Nemec však v čase strávenom na ľade porazil napríklad aj jednotku vlaňajšieho draft, Connora Bedarda (18).

Na snímke Richard Lintner v rozhovore s novinármi.
Veľká akcia v Steel Aréne: Na ľad sa vrátia legendy ako Lintner, Gáborík či Lašák! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});