Fehérváry vsietil parádny gól, stal sa hviezdou zápasu: Bodoval aj Slafkovský!

Slovenský hokejista Martin Fehérváry (24) strelil druhý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Obranca pomohol presným zásahom k triumfu Washingtonu ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Fehérváry (24) strelil druhý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Obranca pomohol presným zásahom k triumfu Washingtonu na ľade Pittsburghu 4:3.

Slovenský hokejista Martin Fehérváry strelil druhý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Obranca pomohol presným zásahom k triumfu Washingtonu na ľade Pittsburghu 4:3.

Fehérváry vynechal pre zranenie hornej časti len jeden zápas, no proti Pittsburghu už bol k dispozícii trénerovi Spencerovi Carberymu. Dvadsaťštyriročný obranca sa presadil v 14. minúte, keď získal puk za bránkou Penguins, presunul sa na modrú čiaru a prekonal Tristana Jarryho. Kanadského brankára po tomto góle vystriedal Alex Nedeljkovic.

Slovenský bek nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals s Johnom Carlsonom, strávil na ľade 22:35 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Zaznamenal jednu strelu, dvojminútový trest a šesť hitov. Po stretnutí ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Prvou bol Alexander Ovečkin, ktorý strelil víťazný gól a bol už jeho 830. v profilige. Washington vyhral po štyroch dueloch. Na strane domácich Sidney Crosby zaznamenal gól a asistenciu a na na konte má už 1540 bodov. V historickej tabuľke produktivity sa dostal na 12. miesto.

Montreal uspel na ľade Dallasu 4:3 a prispel k tomu aj Slafkovský. Slovenský útočník v 5. minúte získal puk v útočnom pásme, prihral kapitánovi Nickovi Suzukimu, ktorý z prvej prestrelil Scotta Wedgewooda. Kapitán hostí pridal aj asistenciu. Canadiens viedli v stretnutí už o tri góly (4:1), ale v závere bránili tesný náskok, keď za domácich znížili Wyatt Johnston a Jason Robertson. Slafkovský si pripísal jubilejnú desiatu asistenciu v sezóne a celkovo 14. bod (4+10). Nastúpil opäť v prvom útoku, odohral 19:14 minúty a zaznamenal jednu strelu, plusový bod a dva hity. Habs triumfovali po troch prehrách v rade.

Calgary rozhodlo o triumfe nad Minnesotou dvoma gólmi už v prvej tretine. Presadili sa Andrew Mangiapane a Jonathan Huberdeau. Wild znížil v druhej časti vďaka Patrickovi Maroonovi, ale triumf Flames poistil minútu pred koncom duelu Blake Cloman strelou do prázdnej bránky. Slováci v tíme domácich nebodovali, Pospíšil odohral 8:59 minúty a dosiahol tri hity, Ružička zakončil zápas s minutážou 8:12.

Hviezdou nočného programu bol McDavid. Kapitán Oilers získal päť bodov a prekonal míľnik 900 bodov v základnej časti profiligy. Potreboval na to len 602 zápasov. Skôr to dokázali len štyria hráči medzi ktorými je aj legendárny slovenský útočník Peter Šťastný. Edmonton triumfoval v šiestom stretnutí v rade. Troma bodmi sa podieľali aj Zach Hyman (1+2) a Ryan Nugent-Hopkins (2+1).

Físnky brankár Juuse Saros si pripísal 21 zákrokov a dosiahol druhé čisté konto v sezóne, keď pomohol Nashvillu k víťazstvu nad Chicagom 3:0. Gustav Nyquist a Ryan O'Reilly zaznamenali zhodne gól a asistenciu. Presadil sa aj Luke Evangelista.

Colorado zdolal New York Islanders 5:4 po predĺžení. Víťazný presný zásah dosiahol už po 32 sekundách extra času Nathan MacKinnon. Dvadsaťosemročný kanadský útočník pridal aj dve asistencie a je prvým hráčom za uplynulých 35 rokov, ktorý bodoval v prvých 20 domácich dueloch svojho tímu od začiatku sezóny. Troma asistenciami sa blysol aj obranca Cale Makar. Valerij Ničuškin zaznamenal dva presné zásahy.

NHL - výsledky:

Columbus - Boston 1:4

Góly: 25. K. Johnson (Provorov, Voronkov) – 23. Shattenkirk (Grzelcyk, Coyle), 34. J. van Riemsdyk (DeBrusk, H. Lindholm), 48. Heinen (J. van Riemsdyk), 56. Frederic (J. van Riemsdyk)

New York Rangers - Carolina 1:6

Góly: 25. Kreider (Trouba, Panarin) – 2. Drury (Noesen, Skjei), 20. Svečnikov (S. Aho II, Burns), 27. Martinook (J. Staal), 42. Chatfield (Drury, Nečas), 43. Svečnikov (Skjei), 56. Bunting (Lemieux, Skjei)

Pittsburgh - Washington 3:4

Góly: 20. Rakell (E. Karlsson), 30. Crosby (Guentzel, Malkin), 39. Guentzel (Crosby, Rakell) – 1. Wilson (Sandin, Bear), 12. Malenstyn (Dowd), 14. Fehérváry (D. Strome, Lapierre), 20. Ovečkin (Sandin, Mantha) /FEHÉRVÁRY za hostí 1+0/

Dallas - Montreal 3:4

Góly: 1. Benn (W. Johnston), 57. W. Johnston (Dadonov, Marchment), 58. J. Robertson (Duchene, Marchment) – 5. Suzuki (Slafkovský, Harris), 10. Guhle (Kovacevic, Pezzetta), 27. Harris, 47. Caufield (Monahan, Suzuki) /SLAFKOVSKÝ za hostí 0+1/

Minnesota - Calgary 1:3

Góly: 30. Maroon (Petan, Rossi) – 12. Mangiapane (R. Andersson, Weegar), 20. Huberdeau (E. Lindholm, Šarangovič), 60. Coleman (Backlund, Weegar)

Nashville - Chicago 3:0

Góly: 6. Nyquist (Josi, O'Reilly), 56. O'Reilly (F. Forsberg, Nyquist), 60. Evangelista (L. Schenn)

Winnipeg - Tampa Bay 4:2

Góly: 25. Pionk (Dillon, M. Barron), 30. Iafallo (Perfetti, Namestnikov), 56. Ehlers (Namestnikov), 58. M. Barron (Toninato, Namestnikov) – 7. Stamkos (Hedman, Kučerov), 60. Kučerov (Hedman, Point)

Arizona - Florida 1:4

Góly: 44. Kerfoot (Crouse) – 11. Verhaeghe, 48. Reinhart (Barkov, Verhaeghe), 49. M. Tkachuk, 58. Forsling

Colorado - New York Islanders 5:4 pp

Góly: 7. Toews (L. O'Connor, Makar), 25. Ničuškin (Girard, Drouin), 29. Drouin (Rantanen, MacKinnon), 53. Ničuškin (MacKinnon, Makar), 61. MacKinnon (Makar, Rantanen) – 6. Engvall (Nelson), 20. Nelson (Dobson, Sorokin), 22. Holmström (Clutterbuck), 31. Romanov (Barzal)

Edmonton - Philadelphia 5:2

Góly: 16. McDavid (Nurse), 29. Hyman (McDavid, Draisaitl), 40. Nugent-Hopkins (McDavid, Hyman), 42. Draisaitl (McDavid, Ceci), 52. Nugent-Hopkins (McDavid, Hyman) – 32. Konecny (Farabee, Couturier), 37. M. Staal (Konecny, Farabee)

Vancouver - Ottawa 6:3

Góly: 3. Cole (Juulsen, Michejev), 13. P. Suter (Lafferty, T. Myers), 17. E. Pettersson, 17. J. Miller (Zadorov, Boeser), 18. E. Pettersson (J. Miller, Q. Hughes), 58. P. Suter – 22. Giroux (B. Tkachuk, Sanderson), 41. Tarasenko (Giroux, Stützle), 58. Tarasenko (Stützle, Batherson)

Los Angeles - Toronto 0:2 v 3. tretine

 

San Jose - Detroit 2:2 v 3. tretine

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk